În primul semestru, din judeţul Suceava

Au fost exportate peste 600 t de carne şi preparate, peste 400 t de produse lactate peste 1.200 hl de apă minerală

Leon-PostolacheÎn primul semestru al anului au fost exportate în ţări ale Uniunii Europene 453 t de carne, 186 t de produse din carne, 21 t de lapte, 392 t de produse lactate şi 527 de subproduse de origine animală, respectiv piei de animale, a declarat directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache.

Medicul veterinar sucevean a precizat că exporturile s­-au realizat în ţări precum Grecia, Italia, Spania, Germania, Irlanda, Belgia, Olanda, Bulgaria, Franţa, Croaţia, Marea Britanie şi Cipru.

El a spus că în aceeaşi perioadă au fost exportate în ţări terţe, respectiv în Republica Moldova, Ucraina şi Serbia 48 t de carne, 38 t de produse din carne şi 111 t de produse lactate.

Postolache a mai spus că în primul semestru al anului s­au importat în judeţul Suceava 260 de tone de carne din ţări ale Uniunii Europene, respectiv din Ungaria, Olanda, Germania, Spania, Polonia, Italia şi Belgia.

În perioada menţionată s­au înregistrat exporturi de apă minerală plată – 606,5 hl şi apă minerală carbogazificată  –  617,99 hl în Australia, Japonia, Emiratele Arabe Unite, a precizat directorul executiv al DSVSA Suceava.

Totodată, în semestrul I în judeţul Suceava s-­au importat 18,7 t de suc de roşii, 19,5 t de mere, 10 t de făină de grâu, 17,2 t de struguri, 508,5 t de ceapă, 25,1 t de gem şi marmeladă, precum şi 799,5 t de produse zaharoase, produse ce au fost importate din Republica Moldova, Belarus, Rusia, Ucraina.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: