În urma controalelor inspectorilor de la DSVSA

Suspendări, interziceri şi amenzi

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au emis, în cursul lunii iunie, ordonanţe de suspendare a activităţii pentru două unităţi de alimentaţie publică şi două ordonanţe de interzicere a activităţii pentru un centru de colectare a laptelui şi pentru o exploataţie comercială de creştere a puilor.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, Laurenţiu Leon Postolache, a declarat, joi, că suspendarea activităţii a fost dispusă în cazul unui laborator de patiserie-­cofetărie şi în cazul unui restaurant cu terasă, iar ordonanţele de interzicere a activităţii au fost emise pentru un centru de colectare a laptelui – materie primă şi pentru o exploataţie comercială pentru creşterea puilor de carne.

Postolache a spus că, în cursul lunii iunie şi în prima jumătate a lunii iulie, inspectorii sanitari veterinari au aplicat 10 amenzi, în valoare totală de 1440 lei, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă în cazul unor unităţi de alimentaţie publică, alte patru amenzi în valoare de 5040 lei au fost aplicate pentru transportul de animale vii fără documente de provenienţă, nereguli constatate în trafic în urma unui control comun cu reprezentaţii poliţiei, dar şi o amendă în valoare de 2000 lei ce a fost aplicată proprietarului adăpostului de câini comunitari din Lunca Sucevei.

El a explicat că inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenda proprietarului adăpostului de câini comunitari pentru cazarea necorespunzătoare a animalelor în condiţiile în care cuştile câinilor erau amplasate direct pe pământ şi nu pe un paviment care să permită igienizarea zonei.

Adăpostul de câini comunitari din lunca Sucevei aparţine Primăriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: