La Câmpulung Moldovenesc

Muzeul Arta Lemnului va fi sărbătorit la împlinirea a 80 de ani de la înfiinţare

muzeul lemnului campulungMuzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc a împlinit 80 de ani de la înfiinţare, pe 1 iunie, eveniment care va fi marcat pe 23 şi 24 iulie a.c., printr-o manifestare organizată cu sprijinul primăriei din localitate şi al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit organizatorilor, pe 23 iulie, festivităţile cuprind o sesiune de comunicări, lansări de carte şi un program artistic oferit de formaţii internaţionale şi interpreţi autohtoni, în prima zi. Duminică, 24 iulie, de la ora 9, invitaţii la manifestare vor participa la o excursie documentară în Masivul Rarău, iar de la ora 13, la un Te Deum, urmat de un moment în care vor fi evocate amintiri despre muzeu.

Deschiderea oficială a Muzeului Judeţului Câmpulung a avut loc la 1 iunie 1936, primul director fiind Constantin Brăescu, profesor la Şcoala de Arte şi Meserii. Pe atunci, exponatele erau găzduite în trei săli de clasă, cele mai multe fiind dintre bunurile salvate din colecţia Ion Ştefureac, furci de tors, lăzi de zestre, arme vechi, numismatică, icoane, piese de port. După 1944, colecţia muzeală a fost mutată din clădirea şcolii, pentru ca în anul 1967 patrimoniul muzeului să fie adăpostit în clădirea fostei Primării, apoi în cea a Prefecturii.

Astăzi se consideră că Muzeul Arta Lemnului găzduieşte o colecţie etnografică „de valoare excepţională”, în special exponate din lemn întâlnite în Obcinile Bucovinei, bunuri din gospodărie realizate şi folosite de populaţia de munteni din zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: