Inspectorii de muncă au amendat opt transportatori de mărfuri şi de persoane

> Valoarea amenzilor s-a ridicat la 10.000 lei, printre nereguli numărându-se nerespectarea timpului de muncă şi timpului de odihnă pentru conducătorii auto

 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o campanie de controale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto. Verificările i-au vizat pe angajatorii care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier de marfă şi persoane.

Potrivit şefului ITM, Romeo Butnariu, inspectorii de muncă din subordine au controlat 43 angajatori, iar ca urmare a neregulilor constatate s-au dat opt sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate însumând de 10.000 lei.

Obiectivul campaniei a constat în identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea dispoziţiilor din domeniul relaţiilor de muncă. De asemenea, au fost urmăriţi agenţii economici de profil care nu respectă timpul de muncă şi de odihnă, aceştia fiind obligaţi să se conformeze prevederilor legilor speciale din transportul rutier, cu referire la aceşti parametri.

În timpul controalelor s-au avut în vedere creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, dar şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către firmele care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, a reglementărilor privind timpul de muncă şi de odihnă. Nu în cele din urmă, a fost vizată eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: