48 de copii participă la o tabără de vară organizată de trei parohii din Protopopiatul Fălticeni

Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi sub coordonarea Protoieriei Fălticeni, trei parohii din Protopopiatul Fălticeni s-au înfrăţit în vederea realizării unor activităţi cu copii şi pentru copii.

Parohiile Bogdăneşti I, condusă de PC pr. Marcel Ursuţu, parohia Leucuşeşti, condusă de PC pr. Adrian Dulgheriu, şi parohia Boroaia I, condusă de PC pr. Silviu Maxim, au implementat un program tip şcoală de vară cu câte 16 copii din cele trei parohii. Proiectul se desfăşoară în trei etape.

Prima etapă s-a desfăşurat în Parohia Bogdăneşti I, condusă de preotul Marcel Ursuţu, în data de 25 iunie a.c., urmând ca celelalte două etape să se desfăşoare la parohia Leucuşeşti în data de 28 iulie, iar ultima etapă la Parohia Boroaia I, în data de 25 august.

Programul de sâmbătă, 25 iunie, a început la ora 8, la frumoasa Biserică parohială „Pogorârea Sfântului Duh” din Bogdăneşti, cu o scurtă înviorare coordonată de profesorul de educaţie fizică şi sport Paul Sopon. A urmat rostirea rugăciunilor de dimineaţă în sfânta biserică, apoi s-a servit micul dejun în sala de prăznuire a parohiei. Cei 48 de copii care au participat au fost împărţiţi în trei grupe pentru desfăşurarea a trei ateliere care au purtat numele a trei sfinţi ai bisericii: Sf. Nicolae, Sf. Nectarie şi Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor. Aceste ateliere au avut următoarele teme: „Întreabă preotul”. La acest atelier copiii au scris pe foi de hârtie întrebări diferite, deosebit de interesante. La aceste întrebări au răspuns preoţii participanţi la această activitate. „Activităţi sportive”. Această activitate a fost condusă de prof. Paul Sopon, care a organizat concursuri sportive şi jocuri recreative. „Atelier de comunicare”. Acest atelier a fost condus de profesoara de limba română Nicoleta Ursuţu.

Primul atelier s-a desfăşurat în biserica parohială, al doilea în livada bisericii, iar al treilea atelier s-a desfăşurat în muzeul tradiţional bisericesc care aparţine parohiei Bogdăneşti I.

„Copiii au fost deosebit de activi la cele trei ateliere, punând multe întrebări şi, în acelaşi timp, şi-au arătat creativitatea. În jurul prânzului, copiii au mers la Aşezământul „Bucuria celor necăjiţi”, coordonat de Preacuviosul Ieromonah Aioanei Andrei, care se află sub ascultarea Preacuviosului Părinte Stareţ Arhimandrit Mihail Bălan, stareţul Mănăstirii Râşca. Aici, copiii au luat masa în cerdacul aşezământului, care oferă o privelişte minunată. După o masă copioasă, copiii au pornit spre Sihăstria Râşcăi din poiana lui Ioan, dar nu înainte de a se închina la Sfânta Mănăstire Râşca. Pe parcursul acestui drum, micuţii au fost fermecaţi de frumuseţea peisajului şi de plimbarea prin frumoasa pădure. Ajunşi în poiana lui Ioan, participanţii la această activitate s-au închinat în paraclisul acestui schit unde Preacuviosul părinte David le-a adresat un cuvânt de învăţătură, apoi a oferit copiilor prăjituri şi suc. Tinerii s-au simţit foarte bine, au respirat aer curat, au simţit bucuria de a fi în mijlocul naturii. Spre sfârşitul zilei ne-am întors în Parohia Bogdăneşti, unde s-a vizitat capela şcolii şi s-au făcut rugăciunile de seară. Tot aici, copiii au luat cina şi s-au bucurat de un frumos foc de tabără”, ne-a spus preotul protopop Adrian Dulgheriu.

Surpriza serii a fost audiţia unui concert de vioară susţinut de copiii din Bogdăneşti, organizaţi în grupul „Noiţele”, condus de învăţător Ion Costân de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti. Activitatea s-a încheiat cu împărţirea diplomelor de participare. La acest proiect, Parohia Bogdăneşti I a avut drept colaboratori Primăria Bogdăneşti şi Şcoala Gimnazială Nr. 1.

„Activitatea din această zi a fost un real succes. Copiii s-au jucat, au acumulat noi cunoştinţe, au vizitat locuri noi, dar mai ales au legat noi prietenii. La sfârşitul acestei zile toţi copiii şi-au exprimat dorinţa şi bucuria de a participa şi la următoarele două etape ale activităţii de la parohiile Leucuşeşti şi Boroaia I”, a concluzionat protopopul Adrian Dulgheriu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: