Ziua Universală a Iei sărbătorită şi la Vatra Dornei

ziua iei vatra dornei0Ca în fiecare an, de Sânziene, şi la Vatra Dornei se sărbătoreşte Ziua Universală a Iei tradiţionale româneşti.

Încă de la primele ore ale dimineţii, Dorna era îmbrăcată în sărbătoare, ia fiind purtată deopotrivă de cei mici şi cei mari, de elevi, funcţionari, sportivi (pe trotinete sau chiar motociclete), turişti.

La ediţia din acest an a manifestărilor, un element inedit l-a constituit vernisajul grupului „Şezătoarea Vatra Dornei” de pe lângă Muzeul de Etnografie, care a expus cămăşi tradiţionale executate în cadrul şezătorii. Din acest grup fac parte doamne din toată zona Dornelor.

Doamna Minorica Hăgătiş Dranca, muzeograf, a prezentat activitatea şezătorii care, în curând, va împlini un an, a prezentat de asemenea participantele la şezătoare şi cămăşile expuse de acestea, subliniind faptul că acest grup se reuneşte cu drag în fiecare sâmbătă la muzeu. Şi într-adevăr rezultatul muncii lor este unul deosebit, iile confecţionate de acestea fiind unicate.

De la muzeu, cei prezenţi s-au îndreptat spre parc unde, în zona foişorului muzical, a fost organizat un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric „Plaiurile Dornelor”, Mădălina Candrea şi invitaţii ei. De asemenea, a fost organizat un târg tradiţional la care au expus Ana Georgescu, Valentina Petrescu Anichitei, Georgiana Fîrdea şi Mirela Doroftiese.

Au fost acordate diplome pentru cea mai frumoasă şi autentică ie, cea mai fotogenică apariţie, cea mai frumoasă prezenţă feminină, cea mai frumoasă prezenţă masculină şi multe, multe altele. Au purtat cu mândrie costumul popular şi au dat un frumos exemplu primarul Ilie Boncheş, viceprimarul nou ales Marius Rîpan, consilierii locali şi familiile acestora.

După şedinţa foto cu participanţii, la finalul manifestării, toţi cei prezenţi, cu mic cu mare, s-au prins într-o frumoasă horă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI