Primăria Suceava preia lucrările abandonate de la grădiniţa de pe lângă Colegiul „Mihai Eminescu”

 > De la bugetul local nu pot fi plătite facturi din urmă cu 8 ani, susţine primarul Ion Lungu, menţionând că împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale vor fi stabilite condiţiile de preluare > Potrivit evaluărilor de la această dată, valoarea investiţiei rămase neexecutate, şi care urma să fie suportată din puşculiţa bugetară a municipiului Suceava, este de 2,13 milioane lei

 Primăria Suceava va sprijini financiar continuarea lucrărilor de la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Primarul Ion Lungu spune că obiectivul este inclus în programul de vară al reparaţiilor de la unităţile şcolare, iar faptul că execuţia a fost abandonată nu poate fi pus în cârca autorităţilor municipale sucevene.

Primarul Sucevei declară că, în acest sens, va purta discuţii cu oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, necesară fiind o inventariere exactă a stadiului lucrărilor, a sumelor alocate de la bugetul de stat, cât şi a celor cheltuite până în prezent. „Trebuie să facem o inventariere asupra a ceea ce este acolo, împreună cu cei de la Guvern, cu Inspectoratul Şcolar, aşa cum s-a făcut şi la Liceul Sportiv şi Colegiul «Ştefan cel Mare», să finalizăm această grădiniţă, care este necesară pentru copiii din cartierul Zamca, dar şi pentru Colegiul «Mihai Eminescu»”, a arătat edilul-şef.

Şeful administraţiei locale sucevene accentuează că este importantă respectarea legii în ceea ce priveşte finanţările care pot fi susţinute din bugetul Sucevei, stabilite urmând a fi condiţiile în care investiţia poate fi preluată de la Ministerul Educaţia Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

„Cea mai delicată este partea de legalitate. Sigur, nici banii nu ne dau afară din casă. Dacă, însă, pentru aceştia vom găsi soluţii, aspectul privind legalitatea este cel mai complicat. Trebuie să clarificăm ce s-a executat, cât s-a executat, cât s-a plătit, cât mai trebuie plătit şi cât se poate transfera la Primărie”, a precizat Ion Lungu, adăugând că de la bugetul local nu pot fi plătite facturi din urmă cu 8 ani.

Execuţia la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a demarat încă din anul 2008, primul contract fiind semnat pe 15 septembrie, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a corpului de clădire existent. Valoarea intervenţiilor a fost calculată la 445.898 lei, ca pe parcurs, la un grad de execuţie de 40,9%, plăţile să fie de 182.405 lei. Al doilea contract vizează mansardarea şi extinderea cu un corp nou, etapa întâi, contractul fiind parafat în 14 octombrie 2008, cu o valoare de 1,12 milioane lei, din care s-au achitat 668.419 lei, gradul de realizare fiind de 60,83%. Un al treilea contract, semnat în 2010, se referă la mansardarea şi extinderea corpului nou, etapa a doua, cu prevederi de 1,98 de milioane de lei, la plăţi de 548.844 lei stadiul execuţiei fiind de 27,66%.

Potrivit evaluărilor de la această dată, valoarea investiţiei rămase neexecutate, şi care va urma să fie suportată din bugetul municipiului Suceava, este de este 2,13 milioane lei. Primăria municipiului Suceava a preluat lucrările de la MENCS, inclusiv Campusul Sportiv Şcolar al Liceului cu Program Sportiv şi Sala de Sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, acestea fiind finalizate în 2015, după ani întregi de stagnare, cu finanţare europeană nerambursabilă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI