Ucigaşul bebeluşului de 9 luni a fost trimis în judecată

 > Criminalul se află după gratii, în stare de arest preventiv > De când venise pe lume, micuţul a avut parte numai de violenţe din partea concubinului mamei sale

Nu împlinise nici măcar vârsta de un an, dar viaţa i-a fost curmată brusc şi cu sălbăticie de concubinul mamei sale. Acesta a fost băgat după gratii, iar procurorii au terminat acum cercetările şi l-au trimis în judecată. Ucigaşul, cu domiciliul pe raza localităţii Slobozia, judeţul Suceava, se mutase în luna martie împreună cu partenera de viaţă şi fiul acesteia în satul Sf. Ilie, unde lucra la o stână situată pe raza localităţii. Acasă însă îl transformase pe bebeluş în sacul lui de box, arată rechizitoriul întocmit de procurori, criminalul lovindu-l pe micuţ atât cu palmele, cât şi cu pumnii. Ba chiar îl lovea şi cu spatele de pereţi. Luna aprilie a fost cea mai încărcată cu acte de violenţă, cercetările dezvăluind că şi „anterior acelei date, dar şi ulterior, inculpatul a exercitat de nenumărate ori acte de violenţă asupra victimei – mai precis îl lovea cu palmele peste faţă, îl lovea cu o vargă, îl izbea de pat ori de perete, i-a aplicat chiar şi o lovitură cu pumnul în burtă, toate aceste violenţe fiind „determinate” de faptul că, victima îşi îngăduia să plângă în momente nepotrivite pentru inculpat”. În dimineaţa zilei de 18 aprilie actele de violenţă au fost însă mult mai intense. Mama i-a dat celui care apăruse pe lume în urmă cu numai nouă luni să bea lapte şi apoi a vrut să-l ia în braţe, însă inculpatul i-a solicitat pe un ton imperios să nu mai ţină copilul în braţe, după care a trimis-o afară în curte să taie lemne. „Timorată de tonul inculpatului şi totodată temându-se să nu fie agresată (aşa cum s-a întâmplat şi cu alte ocazii), martora a părăsit camera şi a revenit după câteva minute, deoarece a auzit-o pe victimă plângând, observându-l atunci pe inculpat că a apucat victima cu ambele mâini de mijloc şi a început să o lovească cu spatele de perete de circa 3-4 ori, ocazie cu care fiul său s-a lovit şi cu capul de perete; ulterior, inculpatul a luat copilul în braţe şi a început să îl trântească de pat de mai multe ori” se arată în rechizitoriul procurorilor. Comportamentul brutal a continuat şi în zilele următoare micuţul ajungând în faţa medicilor. În ciuda celor întâmplate, bărbatul a reuşit însă să o convingă pe concubină să-i mintă pe poliţişti, să refuze internarea şi să se întoarcă lângă el.

4 mai – ziua în care a fost prea mult

Seara zilei de 4 mai a fost apogeul violenţelor pe care bărbatul le-a exercitat asupra bebeluşului. Din probele administrate a rezultat că imediat după ce a ajuns la domiciliu, criminalul i-a solicitat concubinei să plece la un magazin din sat pentru a cumpăra diverse alimente. Femeia s-a conformat, l-a lăsat în cameră pe micuţ dormind şi a plecat spre magazin, însă imediat ce a ieşit din curte a auzit că victima s-a trezit şi a început să plângă. „Inculpatul se afla la momentul respectiv aproape de intrarea în casă, i-a strigat concubinei să plece spre magazin, iar el a pătruns în casă pentru a vedea de ce plânge copilul. După puţin timp a ieşit însă din casă cu copilul în braţe şi a strigat la concubina sa să se întoarcă deoarece micuţul a căzut de pe pat pe podea şi îşi dă ochii peste cap” arată procurorii. Avea să fie actul final al bătăilor pentru că echipajul medical ajuns la faţa locului a efectuat toate manevrele pentru resuscitarea victimei, însă în pofida eforturilor depuse, personalul medical a constatat decesul bebeluşului. Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, „moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral obiectivat prin factură de bază craniană, hemoragie subarahnoidiană cerebrală difuză, fină lamă de hematom subdural şi edem cerebral marcat”. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI