Zilele Spitalului Judeţean Suceava

Manifestare dedicată celor 50 de ani de existenţă în actuala clădire

zilele spitalului suceveiCea de-a doua ediţie a Zilelor Spitalului Judeţean Suceava a fost marcată ieri, într-un cadru festiv deosebit şi în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, proaspăt intrate la conducere pentru mandatul următor, dar şi a celor trecute, care nu s-au aflat în prezidiu, a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, prof. Viorel Scripcaru, a directorului spitalului clinic din Oradea, dr. Gheorghe Carp.

Directorul SJU, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, în deschidere, că ediţia prezentă a manifestării este dedicată celor 50 de ani de existenţă a spitalului, în clădirea actuală, şi a vorbit despre realizările de astăzi ale acestei unităţi spitaliceşti, care se află printre cele 25 de spitale româneşti cu nivel maxim de acreditare. Managerul Rîmbu a spus că toate investiţiile şi modernizările survenite la SJU nu ar avea „nicio noimă” fără contribuţia celor care au depus jurământul lui Hipocrat, a medicilor din spital, „oameni dedicaţi”.

Revenit la conducerea Consiliului Judeţean Suceava, preşedintele Gheorghe Flutur a remarcat că, până la urmă, spitalul este locul „unde vii să te faci bine”, deşi, la un moment dat, a fost „un fel de tribună” de unde s-au lansat candidaţi. Preşedintele CJ a spus că are o responsabilitate mare şi în domeniul sănătăţii, dorind să continue ce a început şi să găsească soluţii pentru ca spitalul judeţean să devină spital clinic, în acest sens un parteneriat cu UMF Iaşi fiind necesar. Flutur a declarat că spitalul va trebui să manifeste „un rol regional mai puternic”, pentru a se impune mai mult.

Primarul Ion Lungu a reamintit de cele patru blocuri ANL, care vor fi construite la Suceava, unul fiind destinat medicilor tineri din spitalul sucevean, şi a îndemnat conducerea SJU să conteze pe sprijinul său ca primar şi personal, şi pe sprijinul Consiliului Local.

„UMF va fi întotdeauna aproape de un spital de renume cum este Spitalul Judeţean Suceava”

Rectorul UMF Iaşi, rădăuţean de origine, a declarat că a intrat în spital cu emoţie, după peste 30 de ani de când nu a mai fost. Emoţionat, a recunoscut în sală, „oameni foarte dragi”, precum soţii Zoe şi Cristian Irimie, colaboratori din diverse specialităţi de medicină, şi pe fostul său asistent pe care l-a avut în facultate, dr. Mihai Ardeleanu. „UMF va fi întotdeauna aproape de un spital de renume cum este Spitalul Judeţean Suceava, îmi doresc o colaborare pe care o vom creiona în perioada următoare”, a spus rectorul UMF.

Directorul Spitalului din Oradea, unitate cu care spitalul sucevean este înfrăţit, dr. Gheorghe Carp, a remarcat că „spitalul dvs. e parcă din altă ţară, e de cinci ori mai frumos, mai ordonat şi curat ca alte spitale din ţară”. El a spus că cele două spitale înfrăţite au reuşit să se afirme pentru că „au în administraţia locală oameni care au vrut să facă ceva”.

Cu prilejul evenimentului a fost lansată ediţia a doua, revăzută, a volumului intitulat „File din istoria Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava”, realizat de dr. Ioan Ieţcu şi Mihai Ardeleanu, coordonat de Vasile Rîmbu, al cărui redactor este Alice Niculică, de la Biblioteca Bucovinei. De asemenea, a fost prezentat al doilea număr al revistei Bucovina medicală. Asupra acestor două publicaţii vom reveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI