DSP Suceava

Escherichia coli şi Stafilococul auriu, la baza îmbolnăvirilor turiştilor din Mureş

DSP Suceava a anunţat, ieri, că toxiinfecţiile alimentare de care au suferit 21 de turişti din Mureş cazaţi la un hotel din Şcheia şi care au consumat mâncare livrată de o firmă de catering din Suceava sunt lactatele consumate şi manipularea defectuoasă a produselor alimentare.

Potrivit DSP Suceava, privind focarul de toxiinfecţie alimentară care a evoluat în cadrul unui grup de excursionişti din Târgu Mureş se arată că evoluţia stării de sănătate a celor 21 de pacienţi (11 copii şi 10 adulţi) care au necesitat îngrijire medicală, a fost rapid favorabilă, iar întregul grup şi-a reluat deplasarea spre domiciliu în aceeaşi zi, la ora 18.

Rezultatele analizelor microbiologice efectuate în laboratorul DSP Suceava pentru şase probe recoltate de la pacienţi sugerează drept cauză a îmbolnăvirii bacteriile Escherichia coli şi Stafilococul auriu.

„Dacă prezenţa colibacilului este justificată de consumul de produse lactate incriminate încă de la începutul investigaţiilor, prezenţa stafilococului patogen se poate datora manipulării neconforme a produselor alimentare de către angajaţi”, a precizat DSP Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI