Prof. Gheorghe Dolinski a lansat cartea “Rupte din viaţă”

Coperta_2La Galeria de Artă din Rădăuţi s-a desfăşurat recent lansarea cărţii „Rupte din viaţă” de Avramia Dolinski şi Gheorghe Dolinski. În faţa unui public numeros, au vorbit despre carte şi autori prof. Carmen Andronachi, prof. Petru Bejinariu, prof. Alina Andrucovici.

“Cartea a fost concepută pe durata a câţiva ani, mai precis cu mult înainte de a scrie cartea «La sfat cu semenii mei». Ea a fost scrisă la îndemnul Avramiei, iubita, nepreţuita şi mult regretata mea soţie . Ea a fost aceea care m-a îndemnat să scriu şi despre mine, cumva exasperată de ceea ce scriam despre alţi oameni şi despre alte locuri. Chiar mi-a sugerat câteva subiecte pe care le-aş putea aborda. Şi-am ascultat-o” notează prof. Gheorghe Dolinski într-un cuvânt înainte.

Salutându-i pe cei prezenţi, dna prof. Carmen Andronachi a spus: „Titlul cărţii e foarte sugestiv, aş spune chiar post-modern, are o oarecare violenţă a gestului, «Rupte din viaţă» or nu poţi să rupi fără durere… E şi dezvăluire aceasta, cu toată bucuria zilei de astăzi, dar şi cu preţul ei, al momentelor care au adus şi necazuri şi neîmpliniri, pe care le recunoaşte cu atâta obiectivitate, încât ai zice că omul acesta dă samă de tot ceea ce a făptuit şi pune în valoare, în evidenţă, în această carte, aşa cum a făcut şi în «La sfat cu semenii mei», rolul benefic al oamenilor din jur. Pe mine m-a impresionat cel mai mult faptul că apare în chenar numele soţiei, ca autor; deci ea este aici printre noi. Şi faptul că atâtea momente, chiar dramatice din existenţa domniei sale, sunt relatate fără tânguiri, sunt doar prezentate într-o manieră în care noi ne recunoaştem fiecare greutăţile, necazurile din propriile vieţi. Fiecare are momente în care suferă şi pierde pe cineva. Însă are şi tărie şi demnitate, şi acel mod unic de a trece peste momentele grele, de a merge mai departe. Viaţa triumfă!”

Cu deosebită emoţie a vorbit şi fosta profesoară a dlui Dolinski, dna Alina Andrucovici, care şi-a amintit de copilul neastâmpărat şi activ de odinioară.

Evenimentul a fost o adevărată încântare pentru prietenii şi pentru admiratorii profesorului Gheorghe Dolinski.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: