Noile autorităţi ale administraţiei locale sucevene ar putea depune jurământul pe 22 iunie

Constituirea Consiliului Local al municipiului Suceava şi depunerea jurământului de către primar şi membrii deliberativului ar putea să aibă loc pe 22 iunie, aşa cum s-a anunţat iniţial. Primarul Ion Lungu spune că a avut discuţii cu prefectul de Suceava, Constantin Harasim, căruia i s-a adus la cunoştinţă data aleasă, însă, până la pronunţarea Autorităţii Electorale Permanente, aceasta rămâne doar orientativă.

„Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să valideze că alegerile au fost corecte din punct de vedere financiar. Ca atare, prefectul nu poate emite ordinul decât după data de 18 iunie, când AEP se va pronunţa din acest punct de vedere. Eu zic că, dacă nu mai sunt probleme la nivel central, respectiv la descărcarea de gestiune financiară pe partide, data de 22 iunie, ora 12, rămâne valabilă pentru constituirea Consiliului Local” a reliefat Ion Lungu, câştigătorul celui de al patrulea mandat la conducerea destinelor Sucevei.

Constantin Harasim a anunţat, printr-un comunicat de presă, că ordinele prefectului judeţului Suceava privind convocarea consilierilor declaraţi aleşi la data de 5 iunie 2016, în şedinţa de constituire a consiliilor locale din unităţile administrativ-teritoriale, precum şi în şedinţa de constituire a Consiliul Judeţean Suceava, vor fi comunicate în timp util, în funcţie de publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, cât şi pe site-ul Roaep.ro, a listei partidelor politice, alianţelor politice, organizaţiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi pentru care a fost depus raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale. Conform legislaţiei în vigoare, în vederea constituirii consiliului local, prefectul, prin ordin, va convoca consilierii declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, în termen de 20 de zile de la data alegerilor, numai după îndeplinirea prevederilor din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI