Suceava

Licitaţia pentru salubrizarea menajeră va fi reluată

Curtea de Apel Suceava a anulat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru salubrizarea menajeră pentru o perioadă de 12 ani şi care a fost adjudecată, în urmă cu un an, de asocierea dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil Service cu 20 de milioane de euro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că strategia de salubritate mai are de aşteptat până va fi pusă în aplicare, iar pubelele subterane se vor vedea doar în fotografii o perioadă, în condiţiile în care licitaţia pentru salubrizarea menajeră pentru următorii 12 ani a fost anulată de Curtea de Apel Suceava şi va fi reluată în baza noilor norme privind achiziţiile publice.

Primarul a spus că rezultatul licitaţiei, care a dat câştigătoare asocierea Florconstruct – Diasil, a fost contestat imediat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a decis că toate ofertele au fost neconforme. Lungu a arătat că această decizie a fost menţinută de Curtea de Apel Suceava, iar licitaţia s­a anulat.

Primarul a anunţat că va prezenta Consiliului Local Suceava un nou caiet de sarcini pentru reluarea licitaţiei, care se va desfăşura în baza noilor norme privind achiziţiile publice.

Reamintim că licitaţia pentru salubrizarea municipiului Suceava a fost câştigată în data de 8 iulie 2015 de asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service. La licitaţie au mai depus oferte firmele Urbana din Bistriţa, Rosal Bucureşti şi Rosal Roman.

Contractul de salubrizare a municipiului Suceava pentru următorii 12 ani prevede că operatorul va fi obligat să înfiinţeze în primii doi ani ai contractului 145 de puncte subterane de colectare a gunoiului menajer, cu câte patru containere acţionate hidraulic, din care 60 în primul an de contract. Mai mult, operatorul selectat va trebui să pună la dispoziţia tuturor proprietarilor de case din municipiu, peste 5.200, în mod gratuit, câte două pubele de 120 de litri, una pentru deşeurile menajere şi alta pentru deşeurile reciclabile, care vor fi înlocuite după şase ani. Totodată, operatorul de salubrizare menajeră este obligat să construiască, în fiecare an, câte un spaţiu de joacă de minimum 500 mp.

Asocierea dintre Florconstruct şi Diasil Service are, în prezent, un contract temporar de ridicare a gunoiului menajer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: