Aflaţi pe picior de plecare…

Consilierii locali suceveni au respins proiectul de modernizare a contorizării scărilor de bloc

> Investiţia presupunea montarea de aparate de măsură de generaţie nouă, ce permit citirea de la distanţă, prin unde radio

 Consiliul Local Suceava, întrunit în şedinţă extraordinară, ultima din acest mandat, a respins proiectul de hotărâre privind contorizarea branşamentelor de încălzire şi apă caldă de la nivelul scărilor blocurilor de locuinţe din municipiul Suceava.

Ion Lungu, autorul iniţiativei legislative – edil-şef în funcţie, şi viitorul primar al Sucevei – şi-a arătat dezamăgirea faţă de poziţia „nejustificată” a unora dintre aleşii municipali, în condiţiile în care campania electorală a trecut, iar modernizarea sistemului de măsurare a consumului de agent termic este, potrivit lui, una absolut necesară. În sală au fost prezenţi 18 din totalul de 23 de membri ai deliberativului, iar proiectul a obţinut 13 voturi, faţă de necesarul de 16 opţiuni, cinci aleşi abţinându-se.

„Îmi pare rău că, din nou, nu a trecut acest proiect privind contorizarea. Campania electorală a trecut şi consider că pot să arăt lucrurile aşa cum sunt ele. Este obligaţia autorităţilor locale să facă această contorizare la scară de bloc, în contractul de concesionare către Thermonet precizându-se că Primăria este aceea care trebuie să asigure fondurile de investiţii, la fel cum a făcut-o şi în urmă cu 10 ani, cu bani aduşi de la Guvern. În primul rând, vrem să ne asigurăm că cetăţenii plătesc ceea ce consumă” a punctat Ion Lungu, reliefând că va face lobby în rândul grupurilor de viitori consilieri, astfel încât proiectul să fie aprobat în prima şedinţă a noului CL.

Este cea de-a doua încercare de supunere spre aprobare a proiectului. Pe 27 mai, în şedinţă ordinară, primarul Ion Lungu l-a retras de pe ordinea de zi, deoarece comisia interministerială de profil nu stabilise „cota de participare a municipiului Suceava şi eşalonarea anuală a investiţiei”.

Demersurile de contorizare a branşamentelor de încălzire şi apă caldă de la nivelul scărilor blocurilor de locuinţe din municipiul Suceava sunt aproximate la peste 28 de milioane de lei. Investiţiile, din perspectiva acestui proiect de HCL, ar urma să fie eşalonate pe durata a 3 ani, spre a fi înlocuite 1.700 de gigacalorimetre şi 1.695 de contoare de măsurare a consumului de apă caldă menajeră, ambele categorii urmând a fi dotate cu debitmetre ultrasonice. Contoarele aflate încă în uz au fost montate în cursul anului 2006, durata lor de funcţionare fiind de aproximativ 10 ani. Ion Lungu preciza că investiţia presupune montarea de aparate de măsură de generaţie nouă, care permit citirea de la distanţă, prin unde radio sau prin reţea M-BUS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: