„Citadela inocenţilor”

 Într-o ambianţă superbă, asigurată de picturile Oanei-Gabriela Bejinari, sub privirile personajelor sale feminine, dar şi în prezenţa unui mare număr de rădăuţeni, mari iubitori de poezie, poetul Constantin Georgescu, rădăuţean get-beget, şi-a lansat nu demult cea de-a şaptea carte de poezie, „Citadela inocenţilor”. La întâlnire au venit şi mulţi tineri, în special membri ai Cenaclului literar-artistic „Mignon”, condus chiar de poetul Georgescu.

Prof. dr. Marian Olaru, prefaţatorul cărţii, a vorbit după ce dna Ana Sfârnaciuc a deschis manifestarea, iar poetul a rostit un cuvânt de bun-venit. Printre altele, prof. dr. Marian Olaru a spus: „Am parcurs cele şapte volume de poezie ale sale. El se alătură, fără emfază şi pretenţii, comunităţii creatorilor din oraşul Rădăuţi. Aici el trăieşte, iubeşte şi suferă. El îşi iubeşte oraşul cu nostalgia trecutului şi realitatea prezentului”.

Un grup de eleve de la CN „E. Hurmuzachi” membre ale cenaclului „Muguri de lumină” (îndrumător, prof. Sextilia Crăciun), au realizat o prezentare a autorului, a recentului său volum şi au citit din poeziile sale. Dl Ion Burciu, cu recunoscutu-i talent în recitarea poeziilor, a recitat o poezie din volumul „Secerişul de ninsori” al lui C. Georgescu. Dna Sextilia Crăciun a arătat că ar fi dat volumului titlul „Bijuterii de mână” şi că a constatat că poetul locuieşte într-o lume a inocenţei. Dna prof. Viorica Coroamă a recomandat acest volum spre lectură, mai ales că poeziile sunt închinate oraşului Rădăuţi. „Consider că autorul merită pseudonimul «Rădăuţeanul» pentru tot ce-a scris despre oraşul tinereţii sale. Astăzi ne-am întors în timpul pe care l-a cântat poetul. Poate că el, în urma citirii poeziilor sale de către alţii, va descoperi şi alte valenţe ale propriilor versuri” a conchis dna Carmen Andronachi.

Impresionat de cele auzite, poetul ne-a destăinuit că deja lucrează la un nou volum de versuri, închinat dragostei. Din acesta a citit trei poezii, „Exces de moft”, „Sunt” şi „Astenia de toamnă”, fiind răsplătit cu generoase aplauze.

Un moment emoţionant: dna Carmen Andronachi, preşedinte al SCLRB, i-a înmânat poetului o diplomă aniversară, prilejuită de apariţia celui de-al şaptelea volum de versuri şi împlinirea a 65 de ani de viaţă; iar eu i-am înmânat, din partea aceleiaşi asociaţii, o frumoasă cupă.

În finalul manifestării, dl prof. Florin Herghelegiu (vioară) şi tânărul Eduard Poenariu din Suceava (pian) au delectat asistenţa cu trei piese de muzică clasică, interpretate în duet. Iar tânărul Ionuţ-Dănuţ Buliga din Arbore, cu talentul lui de-acum recunoscut în zonă, a interpretat şi două melodii compuse de el, acompaniindu-se la chitară.

A urmat o sesiune de autografe acordate, după care autorul a primit foarte multe flori. Meritată recompensă! (Text şi foto: prof. GH. DOLINSKI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: