Preşedintele Nicolae Timofti a acordat cetăţenia Republicii Moldova soţilor Băsescu

Preşedinţia Republicii Moldova a confirmat, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că preşedintele Nicolae Timofti a semnat, ieri, decretele prin care lui Traian Băsescu şi soţiei sale, Maria Băsescu, le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova. „Cetăţenia le-a fost acordată în temeiul art. 24, alin. 2, din Legea Cetăţeniei. Decretele urmează sa fie publicate în Monitorul Oficial (de la Chişinău—n.r.) şi, ulterior, Băsescu Maria şi Băsescu Traian vor depune jurământul”, precizează sursa citată.

Soţii Băsescu au depus cererea pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova la 18 martie curent, aminteşte sursa citată. Traian Băsescu declarase că îşi doreşte să depună cererea pentru cetăţenie moldovenească, însă a amânat acest lucru din cauza speculaţiilor care puteau apărea la Chişinău.

Traian Băsescu s-a declarat mulţumit de faptul că a obţinut cetăţenia Republicii Moldova şi a subliniat că pentru el acest lucru era o obligaţie pe care şi-a asumat-o public. „Am avut o obligaţie. M-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul. Sunt mulţumit”, a afirmat Băsescu.

El a infirmat că ar avea planuri politice legate de Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: