Suceava

Piaţa George Enescu, pavată cu pavele vechi de 14 ani

> „Fac apel la comercianţii de acolo să înţeleagă că va fi un anumit disconfort, dar nu avem ce face” a declarat primarul Ion Lungu > În campania electorală din 2012, el promitea pavarea aleii comerciale principale, dar şi o „învelitoare” deasupra acesteia

În piaţa agroalimentară „George Enescu”, Primăria Suceava a demarat lucrările de pavare a amplasamentului pe care sunt repartizate tarabele producătorilor agricoli. Lucrările se fac progresiv, o parte din respectivele tarabe trebuind a fi mutate, astfel încât să se facă loc muncitorilor. Suprafaţa intrată în refacere era într-o stare deplorabilă, la fiecare ploaie devenind un adevărat lac. Primarul Ion Lungu spune că sunt folosite pavele recuperate din centrul urbei, unde au loc lucrări de modernizare a străzii „Ştefan cel Mare”.

„Folosim pavelele pe care le-am scos de pe strada Ştefan cele Mare şi care au fost puse acum 14 ani, când nu eram primar. Sunt păstrate în condiţii bune, ca atare acestea sunt puse în piaţa «George Enescu». Fac apel la comercianţii de acolo să înţeleagă că va fi un anumit disconfort, dar nu avem ce face. Nu închidem piaţa, dar comercianţii trebuie să se mute, pentru ca să se poată lucra” a reliefat Ion Lungu.

Continuarea programului de modernizare a pieţei agroalimentare din cartierul George Enescu este ceea ce a promis edilul-şef Ion Lungu încă din campania electorală din 2012. La acea dată, la intrarea pe aleea comercială a fost montată o barieră cu telecomandă, astfel încât accesul să fie permis doar autovehiculelor care aprovizionează unităţile comercianţilor autorizaţi. Tot atunci, Ion Lungu promitea pavarea aleii comerciale principale, o „învelitoare” deasupra acesteia, dar şi montarea de noi stâlpi pentru iluminatul public. De precizat este că planul de urbanism de detaliu pentru modernizare a fost aprobat încă din iunie 2006, acesta prevăzând alinierea tuturor faţadelor, dar şi extinderea spaţiilor comerciale pe o suprafaţă totală de 700 mp. Modernizarea acestora din urmă a fost suportată financiar de agenţii economici, de la bugetul Direcţiei Administraţiei Pieţelor fiind prevăzuţi bani pentru executarea reţelelor de gaze naturale şi a altor amenajări. Introducerea conductelor de apă şi a celor de canalizare a făcut obiectul programului ISPA din 2008-2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: