Biroul Francez, înaintea vacanţei de vară     

Peste 500 de elevi, coordonaţi de 24 cadre didactice, s-au implicat în după-amiezile francofone

Ultima activitate înainte de vacanţa de vară, organizată în cadrul manifestării „După-amiezile francofone”, s-a desfăşurat miercuri, la Biroul Francez din Casa Prieteniei din Suceava, programul urmând a fi reluat în toamnă.

Reprezentanţii Biroului Francez au precizat că evenimentul de miercuri s-a desfăşurat în prezenţa profesorilor colaboratori şi a reprezentanţilor instituţiilor partenere, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean fiind prezentă inspector de specialitate Marinela Cristina Cimpoeşu, iar din partea Consiliului Judeţean Suceava, Andreea Olivia Murariu. Profesorii implicaţi în organizarea proiectului au primit diplome şi adeverinţe din partea CJ, „care atestă implicarea lor în sprijinirea comunităţii şi a Francofoniei”.

În încheierea evenimentului, cei prezenţi s-au bucurat de un moment muzical oferit de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonaţi de prof. Iulia Buraciuc şi de Alexandra Boştiog, elevă a Liceului cu Program Sportiv, îndrumată de prof. Mititiuc Loredana.

La ultima după-amiază francofonă dinaintea vacanţei de vară, cei prezenţi au realizat un bilanţ al activităţilor Biroului Francez, coordonat de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu şi prof. Tamara Sabin, precum şi al concursului internaţional „Mathématiques sans frontieres”, organizat, la nivel naţional, de prof. Edmond Emanuel Sabin şi de prof. Tamara Sabin”, au precizat reprezentanţii Biroului Francez.

Potrivit lor, în perioada septembrie 2015 – iunie 2016, Biroul Francez a organizat 17 evenimente francofone în care au fost implicaţi peste 500 de elevi şi studenţi francofoni din întreg judeţul, coordonaţi de 24 de cadre didactice din 12 şcoli şi licee sucevene. Astfel, publicul sucevean francofon a putut participa la seri de film francez, cercuri de lectură, evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, Zilei Europei, Zilei Copilului, principalelor sărbători naţionale şi internaţionale care au inclus momente artistice memorabile. Totodată, Biroul Francez a oferit posibilitatea sucevenilor de a intra în dialog cu personalităţi francofone, care au conferenţiat la invitaţia prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu: Henri Boyer, profesor la Universitatea Montpellier (Franţa), Alain Mukadi, profesor în Republica Democrată Congo.

Totodată, la Biroul Francez s-a aflat într-o vizită de lucru directorul Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Chantal Moreno.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: