Concursul naţional de interpretare instrumentală „Lira de aur”

Peste 130 de elevi din toată ţara şi din Chişinău participă la cea de-a 37-a ediţie

Cea de-a 37-a ediţie a Concursului naţional de interpretare instrumentală „Lira de aur” începe astăzi, fiind înscrişi în competiţie, la cele trei secţiuni, 136 de elevi. Festivitatea de deschidere a manifestării este programată la sala Auditorium Joseph Schmidt a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, de la ora 9, de la ora 11 participanţii intrând în concurs, pe trei secţiuni, în sălile Colegiului de Artă. La instrumente de suflat sunt 43 de concurenţi, la instrumente cu coarde – 42 de concurenţi, iar la pian – 51.

Colegiul gazdă are în concurs 31 concurenţi, iar trei elevi sunt de la colegiile „Ciprian Porumbescu” şi „Serghei Rahmaninov” din Chişinău, Republica Moldova.

Ca şi anul trecut, Marele premiu, în valoare de 1.000 de euro, este oferit de Centrul Cultural „Bucovina”, gala de decernare a distincţiilor fiind duminică, 5 iunie, începând cu ora 12, în Auditorium „Joseph Schmidt” al USV.

Se vor mai acorda Premiul „Ciprian Porumbescu”, de 200 de euro, oferit de Asociaţia Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, şi Premiul „Lira de aur”, de 150 de euro, acordat de Asociaţia Culturală „Lira de aur”.

Preşedintele juriului este conf. univ. dr. Vlad Dimulescu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Organizatori ai concursului sunt Colegiul de Artă Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava, Asociaţia Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”. Primăria şi Consiliul Local al municipiului Suceava sunt principalii finanţatori ai competiţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: