Rugbi în 7

Locul IV pentru echipa Under 19 a LPS Suceava la turneul final

Echipa de rugbi în 7 sub 19 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava a fost aproape de o medalie la turneul final al Campionatului naţional de rugbi în 7, în final obţinând oricum un rezultat meritoriu, locul 4 pe România. Deşi este primul an când participă la naţionalele de rugbi în 7, sportivii pregătiţi de Dumitru Livadaru şi Marcel Creţuleac au reuşit să facă foarte bine trecerea de la rugbi în 15 la cel în 7, având un parcurs foarte bun pe toată durata acestui sezon.

Zilele trecute, la turneul final de la Bârlad, LPS a început meciurile din grupă cu echipa ce a devenit mai apoi campioana României, Tomitanii Constanţa, un club privat, cu jucători valoroşi adunaţi din toată ţara. Sucevenii au pierdut întâlnirea cu scorul de 12-40, dar s-au revanşat a doua zi şi au câştigat cu scorul 26-7 în faţa echipei RC Griviţa Roşie Bucureşti. În urma acestei victorii LPS Suceava şi-a asigurat un loc în finala mică. În meciul pentru medalia de bronz, sucevenii au pierdut cu 0-19 disputa cu CNAV Bucureşti.

„Sunt foarte mulţumit de acest loc patru pe ţară, mai ales că este prima dată când băieţii noştri participă la un campionat naţional de rugbi în 7, iar trecerea e destul de grea de la cel în 15. Echipa a avut un parcurs foarte bun şi-i felicit pe toţi componenţii lotului pentru felul cum s-au concentrat şi s-au dăruit tot sezonul”, a declarat antrenorul sucevean, Dumitru Livadariu.

LPS Suceava a abordat acest turneul final de la Bârlad cu un lot format din sportivii: Andrei Portariu, Răzvan Serediuc, Tiberiu Timoficiuc, Andrei Serdenciuc, Gabriel Acălinei, Dumitrel Giurcă, Andrei Custrin, Florin Zimbru, Mihăiţă Corhan, Cristi Sandu, Eduard Alucăi, Sebastian Mânzâlică şi Alexandru Ţârdea.

Duminică, la Bucureşti, LPS Suceava va participa din nou la turneul final, cel al Campionatului naţional de rugbi în 15 rezervat juniorilor sub 18 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: