Laboratorul de Biometrie Forestieră al Facultăţii de Silvicultură din Suceava a fost dotat cu echipamente de ultimă generaţie

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” a reuşit să atragă sprijinul unuia dintre cei mai importanţi agenţi economici din judeţul Suceava, Holzindustrie Schweighofer SRL.

Roibu-Catalin-si-SchweighoferPotrivit unui comunicat de presă al USV, în cadrul acestui parteneriat, compania a oferit facultăţii sucevene, sub formă de sponsorizare, şase noi echipamente pentru Laboratorul de Biometrie Forestieră, în valoare de peste 31.000 de euro (fără TVA).

„Sponsorizarea acordată de Holzindustrie Schweighofer este o contribuţie valoroasă la baza materială pe care facultatea o pune la dispoziţia studenţilor săi şi va permite desfăşurarea unor proiecte importante de cercetare.

Astfel, Holzindustrie Schweighofer a oferit un echipament care permite determinarea defectelor interioare ale lemnului – ARBOTOM® 3­D Pack RINNTECH; un sistem informatic necesar pentru măsurătorile din teren – FieldMap; un tub generator de raze X, care facilitează măsurători performante ale densităţii lemnului, dar şi aparatură specifică precum două burghie Pressler, un ferăstrău cu bandă HolzMann HBS 400 şi un hipsomentru de ultimă generaţie – Vertex VL5” precizează sursa citată.

În comunicat se mai menţionează că, în cadrul Laboratorului de Biometrie Forestieră, o preocupare constantă o reprezintă folosirea tuturor modalităţilor de evaluare a componentelor biometrice ale arborilor şi arboretelor, a celor mai importante metode de cuantificare a modului de organizare şi funcţionare a ecosistemelor forestiere.

„Facem în permanenţă demersuri pentru a oferi studenţilor noştri accesul la resurse educaţionale de ultimă generaţie şi, prin activitatea desfăşurată, ne dorim să realizăm cercetări ample şi de impact în domeniul silviculturii. De aceea, apreciem în mod deosebit implicarea Holzindustrie Schweighofer şi sprijinul important acordat în dotarea Laboratorului de Biometrie Forestieră cu echipamente moderne. Această sponsorizare va constitui, cu siguranţă, un punct de interes pentru generaţiile actuale şi viitoare de studenţi ai Facultăţii de Silvicultură” a precizat dr. ing. Cătălin Roibu, şeful Laboratorului de Biometrie Forestieră.

La rândul său, Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer, a transmis: „Performanţă, aspiraţie, educaţie, responsabilitate – acestea sunt cuvinte-cheie în filosofia Holzindustrie Schweighofer la nivel global. De aceea, am încheiat un parteneriat cu Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava, care să permită desfăşurarea unor activităţi de cercetare la nivel înalt. Formarea la nivel local a unor profesionişti în domeniul silviculturii trebuie să constituie o prioritate, iar Holzindustrie Schweighofer este un susţinător al acestui obiectiv”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: