Astăzi, la marşul de protest de la Bucureşti

Aproape 200 de cadre didactice de la Suceava îşi vor exprima nemulţumirea faţă de salarizare

Aproape 200 de cadre didactice din judeţul Suceava, membre ale Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, participă, astăzi, la marşul de protest organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, în semn de nemulţumire faţă de salarizarea din Educaţie. Măsura de protest a fost stabilită cu mai bine de o săptămână în urmă, sindicaliştii fiind nemulţumiţi că Ordonanţa privind Salarizarea personalului din sistemul bugetar nu prevede schimbări structurale în privinţa creşterilor salariale. Cadrele didactice au aşteptat o veste bună şi în urma negocierilor privind salarizarea, care au avut loc săptămâna trecută şi luni 30 mai, dar, din păcate, „oferta guvernanţilor a fost de neacceptat”, ne-a declarat ieri liderul ASIS, Giani Leonte.

La negocierile de luni, FSLI a propus o creştere salarială de 10% de la 1 ianuarie 2017 sau de 5% de la 1 august 2016, şi de încă 5% de la 1 ianuarie 2017, propunerea Guvernului fiind doar pentru o corecţie de 5%, ceea ce ar însemna creşteri doar pentru o parte a cadrelor didactice.

La Bucureşti sunt aşteptaţi astăzi, în stradă, circa 15.000 de profesori, membri ai federaţiei. Trei autocare cu cadre didactice din tot judeţul, în total 180 de persoane, au plecat ieri din Rădăuţi, Vatra Dornei şi Suceava, fiind preluaţi şi sindicalişti din Fălticeni, Câmpulung şi Gura Humorului, ne-a mai spus Giani Leonte.

Reamintim că sindicatele din Educaţie iau în calcul şi alte forme de protest ulterioare, de exemplu varianta boicotării examenelor naţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: