Concurs de titularizare 2016

Cadre didactice din Arad, Timiş, Tulcea sau Braşov vor să predea la Suceava

Sute de cadre didactice sucevene participă, începând de ieri, la inspecţiile speciale la clasă sau la probe practice orale organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor vacante în învăţământul preuniversitar sucevean. IŞJ Suceava a afişat ieri lista candidaţilor repartizaţi în unităţile de învăţământ – circa 600 – pentru a susţine probele practice orale şi inspecţiile speciale la clasă, care se vor desfăşura până la data de 1 iulie. Inspecţia specială la clasă în profilul postului se desfăşoară pe durata unei ore de curs şi se evaluează prin note de la 10 la 1, iar rezultatele la această probă se aduc la cunoştinţă candidaţilor chiar în ziua susţinerii ei. La fel este procedura şi în cazul probelor practice de profil, pentru posturile care sunt condiţionate pentru ocupare de proba practică. Nota obţinută la proba practică în profilul postului sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului are o pondere de 25% în media de repartizare. Candidaţii care nu obţin la aceste probe minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă, iar cei care nu obţin minimum 7 nu pot ocupa posturi didactice pe perioadă nedeterminată.

La concursul de titularizare din 20 iulie a.c. s-au înscris 718 candidaţi care doresc să ocupe un post didactic, dintre care 176 sunt din promoţia 2016. Sunt 52 de candidaţi din alte judeţe înscrişi la acest concurs, chiar din judeţe mai îndepărtate de Suceava, precum Arad, Timiş, Braşov, Tulcea.

Circa 600 posturi disponibile, dintre care doar 100 sunt pe o durată nedeterminată

Pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţi de învăţământ din judeţul Suceava mai sunt vacante aproximativ 600 de posturi, rămase după toate etapele cuprinse în mişcarea personalului didactic. Dintre acestea, circa 100 sunt pe durată nedeterminată, cele mai multe astfel de posturi fiind la educatoare – 18, matematică – 15, pregătire şi instruire practică – 9, învăţători – şapte, educaţie fizică şi sport – cinci. Alte aproximativ 300 sunt vacante pe o perioadă determinată, iar circa 200 sunt incomplete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: