O tânără de 19 ani a luat bani de la mai multe persoane, promiţându-le angajarea în Poliţie

> Poliţiştii adevăraţi au organizat un flagrant, au pus mâna pe ea şi au reţinut-o

R. A., o tânără de 19 ani, a ajuns miercuri după gratii, reţinută 24 de ore de poliţişti pentru înşelăciune.
Autorităţile au luat-o în colimator după ce, pe 23 mai, un anume P. V., de 41 ani, din municipiul Suceava, s-a adresat cu o plângere penală IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, prin care a sesizat că domnişoara în cauză l-a înşelat-o cu o sumă de bani.
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, poliţiştii au pornit cercetările şi au aflat că tânăra, dându-se drept poliţistă, a luat diferite sume de bani de la două persoane, asigurându-le că le poate facilita angajarea în Poliţie.
De la P.V. a luat în total 17.400 de lei, promiţându-le loc de muncă la IPJ Suceava atât lui, cât şi fiicei acestuia.
Verificările au stabilit că fata de 19 ani a înşelat în acelaşi mod şi pe partea vătămată I.A., din municipiul Suceava, căreia i-a pretins şi de la care a primit, pe 27 martie 2016, suma de 6.400 lei, cu aceleaşi promisiuni.
Pentru că falsa poliţistă a mai pretins bani de la această din urmă persoană, poliţiştii au profitat şi au organizat un flagrant.
„Flagrantul a fost organizat de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz şi cu sprijinul DIPI şi DOS, în incinta unui centru comercial de pe raza municipiului Suceava. La 25.05.2016, ora 12.20, în urma unor activităţi investigative şi de cercetare penală, suspecta R. A. a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o nouă tranşă de bani, respectiv suma de 650 lei” a comunicat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.
R. A. a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi făcute propuneri procedurale pentru luarea unei măsuri privative de libertate, cercetările desfăşurându-se în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
„Poliţiştii fac apel la cetăţeni să nu dea curs unor astfel de propuneri sau solicitări, orice recrutare de personal şi angajare în structurile poliţiei fiind mediatizată şi promovată în condiţii de deplină transparenţă, prin canalele oficiale de comunicare şi structurile de profil.
Solicităm totodată unor alte eventuale persoane vătămate, care au căzut victime ale înşelăciunilor cu acest mod de operare, să se adreseze Poliţiei, pentru a se putea stabili întreaga activitate infracţională, în vederea tragerii la răspundere a celor vinovaţi şi a recuperării prejudiciilor” a transmis reprezentantul Poliţiei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: