Festivalul internaţional „Umor la… Gura Humorului”, ediţia 2016

Festivalul internaţional de caricatură şi literatură umoristică „Umor la… Gura Humorului”, care a ajuns la a XXVI-a ediţie, se va desfăşura în perioada 8-10 iulie 2016.

Evenimentul este organizat de Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Primăria comunei Mănăstirea Humorului.

Cele două teme ale ediţiei de anul acesta sunt: „O gură de (H)umor” pentru secţiunea „Grafică satirică” şi „(H)umor în Bucovina” pentru secţiunea „Literatură umoristică”.

Potrivit regulamentului, pentru secţiunea „Grafică satirică”, lucrările, în format digital sau originalele, pot fi trimise până la data de 25 iunie a.c. pe adresa de email umorlahumor@gmail.com sau pe adresa poştală: Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300, Gura Humorului, judeţul Suceava, România, cu menţiunea „Pentru «Festivalul Umor… la Gura Humorului»”.

Sunt acceptate lucrări create după 1 ianuarie 2016, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul Festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 6 iulie pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere programată duminică, 10 iulie 2016.

La secţiunea „Grafică satirică” se vor acorda următoarele premii: premiul I – 500 de euro, premiul II – 300 de euro, premiul III – 200 de euro şi premiul „George Gavrilean”, pentru debutanţii în Bucovina, în valoare de 200 de euro.

Potrivit regulamentului pentru secţiunea „Literatură umoristică”, sunt acceptate numai lucrări în limba română, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri; toate lucrările vor fi semnate printr-un motto.

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze până la data de 20 iunie, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minimă 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).

Laureaţii secţiunii „Literatură umoristică” şi invitaţii vor fi anunţaţi până la data de 5 iulie 2016 pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere.

La secţiunea „Literatură umoristică”, premiile puse la bătaie sunt: premiul I – 200 euro pentru epigrame şi 200 euro pentru poezie umoristică, premiul II – 100 euro pentru epigrame şi 100 euro pentru poezie umoristică, premiul III – 50 euro pentru epigrame şi 50 euro pentru poezie umoristică.

Cheltuielile de transport vor fi suportate de laureat, invitat sau organizaţia/instituţia de care aparţin. Organizatorii asigură cazarea şi masa.

Nu se percep taxe de participare. În cazul în care laureaţii nu vor putea participa la festivitatea de premiere, diplomele şi premiile vor fi expediate prin poştă.

Începând din anul 2013, secţiunea „Literatură umoristică” se desfăşoară în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind parteneră de eveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: