La concursul de tip Cross Country Olimpic de la Cristian

Cicliştii suceveni de la Vee Tire Team, pe locuri fruntaşe

Cicliştii suceveni au obţinut locuri pe podium la concursul de sâmbătă, desfăşurat în localitatea Cristian, din judeţul Braşov, de MTB – XCO Stejarii Seculari – UCI C2.

Concursul a propus un traseu de tip XCO (Cross Country Olimpic) ce este înscris şi în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) la categoria C2.ciclisti-vee-team-concurs-1

Primul traseu destinat amatorilor, care au avut de parcurs trei ture, a avut 5,1 km cu o diferenţa pozitivă de nivel de 210 metri, iar cel de-­al doilea traseu a fost destinat sportivilor avansaţi şi elite şi au avut de parcurs patru ture, iar lungimea a fost de 7 km cu o diferenţa pozitivă de nivel de 345 metri.

Concursul a fost unul dificil, cu multe obstacole improvizate şi porţiuni foarte tehnice care au dat mari bătăi de cap tuturor concurenţilor, dar echipa ACS Vee Tire Team a reuşit să îşi treacă în palmares rezultate notabile, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Astfel, Gheorghe Brumă a obţinut locul 4 la categoria Elite Open, Andrei Ciprian Calancea, locul 2 la categoria Avansaţi Open, Ştefan Onică a obţinut locul 2 la categoria Amatori 30­39 ani, iar Mihai David a obţinut locul 3 la categoria Amatori 30­39 ani.

De menţionat este că Sebastian Cîrdeiu, în pofida unui parcurs foarte bun, a fost nevoit să renunţe la cursă în ultima tură, din cauza unor probleme medicale survenite în urma unei căzături.

„Ne bucurăm că ne-­am putut testa pregătirea fizică şi tehnică, ne­-am luptat de la egal la egal cu toţi ceilalţi ciclişti prezenţi la această competiţie şi rezultatele au fost pe măsură eforturilor. Sezonul este la început şi mai avem şi alte concursuri unde va trebui să dăm mai mult şi să tragem mai tare pentru a obţine rezultate pe măsura aşteptărilor. Următoarea competiţie la care componenţii ACS Vee Tire Team vor lua parte este programată pe 19 iunie, la Iaşi, traseul fiind de tip XCO”, se menţionează în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: