Studentul sucevean

ASCOR Suceava organizează un eveniment în cadrul căruia aproximativ 200 de studenţi şi elevi ai claselor terminale de liceu se vor aduna în perioada 27-29 mai la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a dezbate o temă care oglindeşte poate cel mai bine frământările lor de astăzi: „Cui şi cum dăruim dragostea noastră? Iubirea – şansă, binecuvântare şi limite”.

Deschiderea programului de activităţi se va face vineri, 27 mai, în aula din corpul E a universităţii, prin cuvântul de bun venit şi prin discuţiile de cunoaştere în rândul tinerilor, după care aceştia se vor depărta de mediul universitar pentru o întâlnire duhovnicească la una dintre bisericile din apropiere.

Cele mai multe activităţi vor avea loc sâmbătă, zi care va începe cu Sfânta Liturghie, urmată de conferinţa cu părintele Ieremia Berbec, de la Mănăstirea Putna, doctor în matematică la universitatea Berkeley din California, SUA. Conferinţa va trata tema iubirii şi va fi urmată de două sesiuni de lucru în care grupe de câte 10-15 tineri, însoţiţi de moderatori, vor dezbate, îşi vor împărtăşi experienţe şi vor participa la diverse jocuri care să-i ajute să înţeleagă mai bine problematica iubirii, cu bucuriile şi limitele ei.

O curiozitate pentru participanţi va fi „Studentul sucevean bound”, o experienţă cel puţin interesantă, în care membrii echipelor se vor întrece în a răspunde cu rapiditate provocărilor propuse, menite să formeze personalitatea acestora, să le dezvolte abilităţi de lucru în echipă şi să le ofere un timp pe care să-l petreacă într-un mod plăcut, alături de noi prieteni.

Bucuria şi energia tinereţii vor fi exprimate şi prin drumeţii la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Satului, dar şi prin cântece, momente Karaoke sau concursuri de eseuri şi desen.

Duminică se va participa la Sfânta Liturghie, după masa de prânz urmând şi un moment artistic al participanţilor, fiecare având posibilitatea să ia parte la el, pregătind un scurt program (cântece, scenete, poezii). Evenimentul se va încheia prin formularea unor concluzii, împărtăşirea trăirilor din aceste zile şi cuvântul de bun rămas, duminică, în jurul orei 15.

Prin acest program, ASCOR Suceava îşi propune să încurajeze comunicarea dintre elevi şi studenţi care împărtăşesc aceleaşi valori, să susţină activităţile în echipă, să răspundă (cu ajutorul moderatorilor) la întrebările şi nevoile tinerilor de astăzi, să ofere elevilor posibilitatea de a cunoaşte Universitatea „Ştefan cel Mare” şi – cel mai important – să organizeze o întâlnire constructivă, într-un cadru stimulativ pentru educaţia tinerilor într-o manieră nonformală, pentru devenirea lor morală şi spirituală.

Înscrierile se mai fac şi astăzi, 24 mai. (Conducerea ASCOR, filiala Suceava – FLORIN LAZĂR, MARIA MANDICI, IULIA SCHEUL)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI