Deoarece au imprimate culori care duc cu gândul la drapelul naţional

Pliante electorale distribuite de PSD în municipiul Suceava vor fi retrase

Biroul Electoral Municipal Suceava a admis, joi, o contestaţie depusă de Partidul Ecologist Român (PER) privind un set de pliante ale PSD distribuite în municipiul Suceava într-un tiraj de 35.000 de exemplare.

Preşedintele Biroului Electoral Municipal Suceava, judecătorul Iulia Gabriela Lulciuc, a explicat că PER a contestat pliante ale PSD distribuite în municipiul Suceava pentru că s­a publicat un semn ce duce cu gândul la drapelul României şi că prin lege este interzisă asocierea cu culorile drapelului naţional sau al Uniunii Europene. Ea a menţionat că BEM a dispus ca PSD să retragă pliantele respective până la terminarea campaniei electorale pentru că s­a apreciat că respectiva combinaţie de culori duce cu gândul la culorile din drapelul naţional.

Judecătoarea a menţionat că PSD va trebui să recupereze tot ceea ce se poate recupera din tirajul respectivelor pliante şi a avertizat că, în caz contrar, este contravenţie. Preşedintele BEM Suceava a mai spus că aceasta este prima contestaţie care a fost depusă în ceea ce priveşte desfăşurarea campaniei electorale în municipiu.

PER a anunţat că a câştigat prima luptă, iar contestaţia depusă de Partidul Ecologist Român, filiala Suceava, cu privire la cele 35.000 de afişe distribuite de candidatul PSD, Tiberius Marius Brădăţan, a fost admisă. „În conformitate cu prevederile art. 79 alin. (7) din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, «sunt interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat», se arată în comunicatul PER.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: