În urma licitaţiei

Primele vehicule electrice sunt pe cale de a ajunge în Suceava

> „Iată, dacă în urmă cu 10 ani aduceam primele autobuze moderne în municipiul Suceava, acum începem să reînnoim parcul cu autovehicule electrice”, reliefează edilul-şef Ion Lungu

Două loturi au fost au fost scoase la licitaţie în cadrul Proiectului „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Conform şefului administraţiei municipale, primul include achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, precum şi a două furgonete electrice, ultimele urmând a intra în dotarea Direcţiei de Administraţie a Pieţelor şi Direcţiei de Asistenţă Socială. Valoarea adjudecată este de 1,3 milioane de lei, plus TVA, competiţia fiind câştigată de societatea Grădinaru Import-Export Bucureşti. Al doilea lot are ca obiect furnizarea de utilitare electrice, respectiv a două utilitare electrice pentru Direcţia Domeniului Public, a unei automăturători electrice şi a unei autocisterne electrice. Câştigător este aceeaşi firmă bucureşteană, pentru suma de 1,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA. „Iată, dacă în urmă cu 10 ani aduceam primele autobuze moderne în municipiul Suceava, acum începem să reînnoim parcul cu autovehicule electrice. Oferta a fost văzută şi declarată eligibilă, urmând ca în perioada următoare să fie analizate şi celelalte date. Sper să fie o ofertă bună, astfel încât să putem achiziţiona cu fonduri electrice primele maşini electrice”, subliniază ocupantul fotoliului administrativ din Areni, Ion Lungu, adăugând că în Sistemul de Achiziţii Publice lansată este şi licitaţia pentru amenajarea punctelor de încărcare a acumulatoarelor. Valoarea totală a finanţării din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe” este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, 15% fiind contribuţie financiară din bugetul local sucevean. Proiectul cu finanţare elveţiană prevede achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi 10 biciclete electrice. De asemenea, prevăzută este crearea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: