Mai multe oferte la licitaţia pentru construirea a patru noi blocuri ANL în zona Metro

> „Am speranţa că, până la sfârşitul acestei luni, va fi declarat un câştigător pentru realizarea acestor noi locuinţe atât de aşteptate de către suceveni”, a declarat Ion Lungu

Veşti bune aduce Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, după o descindere în Bucureşti, la Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Edilul-şef sucevean aduce la cunoştinţa tinerilor că a fost organizată licitaţia pentru construirea a 4 noi blocuri cu finanţare guvernamentală, acestea urmând a avea 80 de unităţi de locuit.

„Avem veşti bune şi de la ANL, pe 14 mai având loc licitaţia pentru realizarea a patru blocuri, cu 80 de locuinţe, în zona Metro. Sunt mai multe oferte depuse şi am speranţa că, până la sfârşitul acestei luni, va fi declarat un câştigător pentru realizarea acestor noi locuinţe atât de aşteptate de către suceveni şi care se adresează tinerilor în vârstă de mai puţin de 35 de ani”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Proiectul prevede construirea a patru noi blocuri finanţate din fonduri guvernamentale prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în preajma Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, în apropiere de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, unul dintre blocuri fiind destinat tinerilor medici care lucrează sau care vor veni să activeze în unitatea spitalicească din reşedinţa de judeţ.

De precizat este faptul că, în 2015, printr-o adresă din 29 iulie, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a cerut lămurirea situaţiei juridice a suprafeţei de 10.000 de metri pătraţi la dispoziţie, inclusiv eliberarea cu celeritate a autorizaţiei de construire a celor patru imobile noi, cu 80 de apartamente, în cazul cărora Primăria s-a angajat să asigure utilităţile aferente. De asemenea, tot anul trecut, Proiect „Bucovina”, câştigătoarea licitaţiei organizate la nivel naţional, a procedat la reactualizarea proiectului tehnic aferent clădirilor în cauză. Nu în cele din urmă, de menţionat este faptul că, în august 2011, prima rundă a licitaţiei pentru ridicarea acestor blocuri a fost contestată de către unul dintre competitori, Curtea de Apel Bacău a dat dreptate acestuia, iar proiectul a fost suspendat până acum. În zona la care facem referire, în cartierul Obcini, Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia a fost făcută la finele anului 2009, beneficiarii mutându-se în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea având destinaţia de locuinţe sociale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: