La Universitatea Suceava, pentru Facultatea de Inginerie Electrică şi Facultatea de Inginerie Mecanică

Suficiente candidaturi pentru reluarea concursului de selecţie a decanilor

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, de la Universitatea Suceava, au, în sfârşit, suficiente candidaturi pentru concursul de ocupare a funcţiei de decan, cu dosare complete, care vor fi avizate joi, 12 mai, de consiliile facultăţilor. Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, ne-a informat că pentru funcţia de decan la cele două facultăţi au fost depuse câte două candidaturi: prof. univ. dr. Ştefan Gheorghe Pentiuc şi prof. univ. dr. ing. Constantin Filote, la FIESC, respectiv prof. univ. dr. ing. Ilie Muscă şi şef de lucrări dr. ing. Traian Lucian Severin, la FIMM.

Rectorul USV a mai spus că dacă dosarele candidaţilor vor fi avizate, joi, de consiliile facultăţilor, candidaţii vor susţine interviuri în cadrul comisiei de concurs în data de 16 mai, în aceeaşi zi fiind prevăzută şi afişarea rezultatelor. Depunerea contestaţiilor va avea loc în data de 17 mai, pe 18 mai vor fi soluţionate, urmând ca în data de 19 mai să aibă loc validarea celor nominalizaţi, în Senatul USV.

Concursul de selecţie a decanilor pentru cele două facultăţi fusese amânat deoarece nu au fost depuse suficiente candidaturi (minimum două de fiecare), conform metodologiei de concurs. Astfel, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor doi candidaţi şi-au retras dosarele, iar la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management se înscrisese doar un candidat.

Candidaţii nominalizaţi pentru celelalte 7 facultăţi vor fi validaţi, joi, de Senatul USV

Pentru celelalte şapte facultăţi ale USV, comisia de concurs a nominalizat candidaţii la funcţia de decan, urmând ca tot joi, 12 mai, Senatul USV să-i valideze, dacă se va întruni cvorumul.

Cele şapte cadre didactice universitare nominalizate pentru funcţia de decan sunt prof. univ. dr. Petru Ghervan, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport; conf. univ. dr. Mircea Oroian, la Facultatea de Inginerie Alimentară; prof. univ. dr. Vasile Efros – Facultatea de Istorie şi Geografie; conf. univ. dr. Luminiţa Elena Turcu – la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării; conf. univ. dr. Sergiu Horodnic – la Facultatea de Silvicultură; prof. univ. dr. Carmen Năstase – la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică; conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi – Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: