Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, prins în flagrant luând 5.200 lei pentru a prelungi un contract de concesiune

Primarul comunei Mitocu Dragomirnei este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava a constatat şi instrumentat un flagrant de luare de mită. După acest flagrant s­-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dănuţ Solcan, pentru luare de mită, şi s­-a luat faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, luni, Dănuţ Solcan, primar al comunei Mitocu Dragomirnei, a pretins suma de 5.300 de lei, din care a primit suma de 5.200 de lei, pentru ca inculpatul să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să facă demersurile necesare în vederea prelungirii unui contract de concesiune a imaşului public.

Parchetul Tribunalului Suceava precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Potrivit unor surse judiciare, primarul a fost denunţat de o femeie care susţine că Solcan i­-a solicitat bani pentru a prelungi contractul de concesiune în baza căruia se puteau încasa subvenţiile APIA.

Primarul ar fi venit, luni, la locuinţa femeii, pentru a încasa banii care însă erau însemnaţi, întrucât s­-a instrumentat flagrantul de luare de mită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: