Contrabandist notoriu, cercetat în mai multe dosare penale, arestat preventiv pentru 30 de zile

Neculai Stelian Hutopilă, implicat în mai multe acţiuni de contrabandă, a ajuns miercuri după gratii, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Având pe cap mai multe asemenea infracţiuni pentru care a fost cercetat, bărbatul „a călcat pe bec” din nou, pe 3 mai a.c.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în ziua respectivă, în jurul orei 23.20, Hutopilă a fost depistat de poliţiştii de frontieră pe raza comunei Izvoarele Sucevei, la circa 1 km de graniţă, la volanul unui autovehicul de teren marca Mitsubishi L200, de culoare albă, transportând – alături de alte patru persoane, care au fugit la vederea organelor de poliţie – un colet cu ţigări de contrabandă.

La vreo 50 m de locul în care a fost depistat, Hutopilă mai lăsase pentru următoarele transporturi alte şapte colete, în total 12.250 pachete ţigări ucrainene, cu care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

Trimis în judecată de DIICOT şi cercetat de procurorii din Vatra Dornei pentru fapte asemănătoare

Cercetările procurorilor în această cauză au mers repede pentru că, imediat, anchetatorii au luat act de antecedentele de contrabandă ale lui Hutopilă, aşa că au deschis acţiune penală împotriva lui, pentru contrabandă în formă agravantă.

„Relevant este faptul că, anterior, inculpatul Hutopilă Neculai Stelian a mai fost trimis în judecată într-un dosar penal distinct de către DIICOT Suceava, prin rechizitoriul din 18.03.2015, pentru fapte asemănătoare – constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată (7 acte materiale) şi complicitate la contrabandă. (…)

Este de menţionat şi faptul că inculpatul Hutopilă Neculai Stelian a fost cercetat penal într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi „complicitate la deţinerea de orice persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizate supuse marcării, potrivit titlului VII, marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete”, constând în aceea că la data de 12.07.2011 ar fi încredinţat cu ştiinţă inculpatului Gorban Petru acelaşi autoturism Mitsubishi L200 de culoare albă, pentru a transporta ţigări de contrabandă, ultimul fiind trimis în judecată şi condamnat definitiv prin hotărârea din 21.12.2015 a Judecătoriei Vatra Dornei pentru această faptă” au comunicat procurorii câmpulungeni.

„Ce-i prea mult nici porcul nu mănâncă”

După ultimul proces, Hutopilă a scăpat de acuzaţia de complicitate la contrabandă, din lipsă de probe, şi şi-a văzut înapoi maşina împrumutată lui Gorban. Dar a pus-o din nou la treabă, pe 3 mai, când a fost prins transportând cu ea ţigări ucrainene.

Conform proverbului „Ce-i prea mult nici porcul nu mănâncă”, dar mai ales din cauza implicărilor anterioare în acţiuni de contrabandă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc nu a deliberat mult şi l-a trimis pe Neculai Stelian Hutopilă în arest preventiv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: