Aproape 6500 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate de frontieriştii de la SPF Brodina

În noaptea de 4 spre 5 mai, în jurul orei 3.45, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat un grup de persoane care, în apropierea frontierei, încărcau mai multe colete într-un autoturism de teren.

Au pornit în interceptarea grupului şi i-au somat pe intruşi, dar aceştia nu s-au supus, astfel că poliţiştii au scos armamentul din dotare şi au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. Abia la sunetele de pistol au percutat contrabandiştii, care au abandonat coletele şi autoturismul în care le încărcau, fugind, prin pădure, pe teritoriul Ucrainei.

Conform procedurilor, s-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina.

În autoturismul abandonat şi în preajma lui, poliţiştii de frontieră de la Brodina au găsit mai multe colete în care erau 6.490 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 71.390 lei.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale” a comunicat cms.-şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: