S-a deschis prima sesiune din 2016 pentru finanţarea europeană a agriculturii şi dezvoltării rurale

Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava anunţă că, începând de pe 28 aprilie, s-a deschis sesiunea de depuneri de cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii aferente Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014–2020. Directorul executiv Mihai Moraru face cunoscut că, la nivel naţional, solicitanţii de fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală au la dispoziţie peste 541 milioane de euro. Astfel, până pe 31 octombrie a.c., pot fi depuse proiecte de investiţii în exploataţiile agricole (Submăsura 6.3), cele pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1), cât şi cele de dezvoltare a fermelor mici (submăsura 6.3). Conform şefului OJFRIR Suceava, în acest an se deschid, pentru prima oară, Submăsura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol” şi Submăsura 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol”, acestea desfăşurându-se între 28 aprilie şi 31 iulie a.c.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea online, pe pagina web oficială Afir.info. Pentru Submăsura 6.3 sunt agreate formatele tipărit şi electronic, acestea fiind aşteptate la sediul OJFIR.

„Suntem pregătiţi să venim în întâmpinarea celor care vor să acceseze finanţare în cadrul PNDR, urmând a fi deschise şi pentru alte submăsuri” explică Mihai Moraru.

În vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie „Ghidul solicitantului”, care poate fi consultat pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: