Locuitorii cartierului Burdujeni-sat hotărăsc dacă vor să se racordeze la reţeaua de alimentare cu gaze naturale

 Începând de săptămâna viitoare, locuitorii cartierului Burdujeni-sat al municipiului Suceava vor fi întrebaţi dacă vor să se racordeze la reţeaua de alimentare cu gaze naturale. Astfel, două echipe ale executivului local sucevean vor bate pe la porţile burdujenenilor, aceştia urmând a completa un chestionar în care – în varianta în care vor răspunde pozitiv – vor trebui să precizeze dacă vor folosi gazele naturale la maşina de gătit, centrala termică sau în soba pentru încălzire.

burdujeni satPrimarul Ion Lungu spune că rezultatele sondajului vor ajunge la conducerea E.ON Gaz Distribuţie Târgu Mureş, iar, în funcţie de acestea, compania urmează a decide eficienţa extinderii reţelelor, cât şi condiţiile în care va fi derulată investiţia.

„Vrem ca în 10 zile să facem aceste chestionare, pentru că sunt foarte importante. Le vom trimite la E.ON Gaz Distribuţie pentru întocmirea studiului de eficienţă energetică pe care îl va face operatorul. În funcţie de acesta, vom stabili colaborarea între Primăria Municipiului Suceava şi distribuitorul E.ON Gaz şi sper ca, în perioada cea mai scurtă de timp, să putem încheia din nou acel protocol de colaborare, astfel încât să aducem gazul metan în Burdujeni-sat şi în cartierul Dealul Mănăstirii. Chiar dacă este scump, gazul metan reprezintă civilizaţie, iar, de la caz la caz, respectivii cetăţeni se pot racorda pe centrală, pe aragaz sau pe sobă” a precizat primarul.

Investiţia în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat a fost aprobată în urmă cu mai mulţi ani, în Consiliul Local. Astfel, de la bugetul local urma a fi disponibilizată suma de 4,18 milioane lei, execuţia fiind programată pentru o perioadă de un an şi jumătate. Lucrările prevedeau înfiinţarea a 1,16 km de conductă de medie presiune, 19,3 km de conductă de presiune redusă, precum şi a staţiei de reglare-măsurare, acestea urmând a deservi consumatorii de pe aproape 30 de străzi. În cartierul Burdujeni-sat erau identificate ca beneficiare peste 600 de locuinţe, 15 obiective social-culturale şi 15 societăţi comerciale.

De menţionat este că, în august 2008, municipalitatea renunţa la colaborarea cu E.ON Gaz, primarul Ion Lungu declarând, la acea dată, că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea noii investiţii, inclusiv cea aferentă cofinanţării de la bugetul local. Conform asocierii, E.ON se angaja să înfiinţeze reţelele de medie presiune şi de distribuţie, precum şi staţia de reglare – măsurare, iar, în contrapartidă, de la vistieria locală se asigurau fondurile necesare cheltuielilor cu manopera.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: