Viitor pentru sportul câmpulungean

La Câmpulung fiinţează Clubul Sportiv Municipal “Rarăul”, coordonat de Consiliul Local şi Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Pentru a afla mai multe despre activitatea acestuia, ne-am adresat consilierului Virgil Macovei, cel care răspunde, la nivel de municipiu, de activitatea sportivă.

– Domnule consilier Macovei, vă văd prezent şi implicat mai cu seamă în activităţile culturale ale oraşului, deşi, din câte ştiu, dv. aveţi o formaţie de sportiv…

– Într-adevăr, eu m-am făcut cunoscut ca arbitru divizionar de fotbal. Şi la Câmpulung a existat o echipă de fotbal renumită. Este vorba de ASA, echipă care pe vremuri constituia mândria câmpulungenilor.

– De obicei, formaţiile sportive în general şi cele de fotbal în special urcă în clasamente. Aici a fost invers, echipa câmpulungeană a fost întâi în Divizia A, apoi în B, apoi în C…

– Cauze au fost multe de-a lungul anilor. Eu mă voi referi doar la cele care privesc perioada mea de consilier cu activitatea cultural-sportivă. După cum se ştie, Câmpulungul are un stadion mare, corespunzător pentru o diversitate de activităţi sportive şi nu numai. S-a construit aici şi o clădire dotată cu cele necesare pentru sportivii ce veneau la activităţi. La un moment dat, stadionul a fost revendicat de nişte cetăţeni străini, urmaşi ai foştilor proprietari ai terenului. S-a dovedit, ca în multe alte cazuri, că aceştia nu aveau dreptul şi, după mult timp, în care activitatea pe stadion a stagnat, acesta a revenit definitiv, prin hotărâre judecătorească, Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung. Astfel că, în noul campionat, începând din toamna lui 2016, dorinţa noastră fierbinte de a relansa activitatea fotbalistică va prinde viaţă.

Până atunci, va trebui să fie numit un director al Clubului CSM Câmpulung, în care scop se va organiza un concurs. Deocamdată, ne putem mândri cu activitatea şahistă, de care se ocupă în mod deosebit dl Mihai Burduja; cu activitatea de pregătire a tinerilor pentru atletism, de care se ocupă prof. Terezina Ţîmpău; avem în vedere reactivarea echipei de lupte libere, precum şi cea de schi fond, cu speranţa că, în sfârşit, va fi dată în folosinţă pârtia de schi de pe Rarău.

Cu sprijinul Consiliului Local şi personal al dlui primar, ing. Mihăiţă Negură, şahiştilor li s-a pus la dispoziţie un spaţiu modern, dotat cu cele necesare. A fost, de asemenea, renovată clădirea de la stadion, unde s-au introdus încălzirea centrală şi canalizarea şi unde sportivii pot face un duş, se pot antrena, se pot odihni.

– Deşi vorbim despre sport, pentru că se apropie „Întâlnirile bucovinene”, iar dvs. sunteţi implicat în organizare, vă rugăm să ne spuneţi ce aţi întreprins, până acum, pentru buna desfăşurare a festivalului…

– „Întâlnirile bucovinene” se vor desfăşura, la Câmpulung, în perioada 22-24 iulie a.c. Au început negocierile pentru spaţiile de cazare şi masă, care vor trebui să fie asigurate pentru cei peste 300 de invitaţi din Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina, R. Moldova, precum şi pentru invitaţii de onoare din ţară. Formaţiile noastre se pregătesc şi aş menţiona că Grupul vocal bărbătesc „Piatra Şoimului”, pe care îl coordonez împreună cu dirijorul Adrian Codreanu, va reprezenta Bucovina la manifestările de acest gen ce se organizează în Ungaria şi Ucraina.

– Sperăm că şi de data aceasta, câmpulungenii noştri vor fi la înălţime!

 A consemnat

 ARTEMISIA IGNĂTESCU

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI