Trei tineri din Hânţeşti, urmăriţi de poliţişti pentru că nu au oprit maşina la semnal

 Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au pus mâna pe trei tineri care se aflau într-o maşină ce nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire.

Oamenii legii au încercat să efectueze controlul în trafic luni seară, în jurul orei 21.25, pe DN 29A, pe raza comunei Adâncata, dar şoferul autoturismului a băgat viteză.

S-a procedat la urmărirea maşinii până în localitatea Hănţeşti, unde persoana de la volan a intrat într-un lan de lucernă, a abandonat autoturismul şi, cu ceilalţi doi indivizi cu care călătorea, a fugit pe câmp.

Nu departe, pentru că poliţiştii i-au prins şi le-au aflat identitatea. Erau trei tineri din Hănţeşti, de 21, 22 şi 24 de ani, toţi mirosind a alcool de la o poştă.

Iniţial nu s-a putut stabili cine se aflase la volan, astfel că toţi au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, rezultatele măsurătorilor au fost de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 22 de ani; 0,67mg/l alcool pur pentru tânărul de 21 de ani; 0,90 mg/l pentru cel de 24 de ani; după care au fost conduşi la spital, unde au refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bineînţeles că cel care a declarat că a condus maşina a fost cel de 22 de ani, iar amicii lui l-au susţinut. Doar că poliţiştii au descoperit apoi că, şi treaz dacă era, acesta nu avea dreptul de a conduce, pentru că nu avea permis; în plus, autorizaţia de circulaţie expirase de pe 19 februarie a.c.

După toată tevatura, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliţie, iar conducătorul auto este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi „refuzul conducătorului de vehicul de prelevare de mostre biologice”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI