Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava

> Ea a fost distribuită parohiilor din mai multe judeţe şi din regiunea Cernăuţi

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, în Suceava, după ce a fost adusă cu o aeronavă pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, fiind aşteptată de zeci de preoţi din Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Bacău, dar şi din parohii din regiunea Cernăuţi.

O delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a înmânat Lumina Sfântă ÎPS Pimen Suceveanul, care a distribuit-­o preoţilor prezenţi.

La Aeroport veniseră mai mulţi credincioşi pentru a lua Lumina Harică, dar ÎPS Pimen Suceveanul a precizat că aceasta poate fi dată doar preoţilor care o vor distribui mirenilor la miezul nopţii.

La ceremonia de primire a Luminii Harice de la Sfântul Mormânt au avut acces doar preoţii, care au preluat Lumina în felinare speciale şi au dus-o în parohiile lor, de unde ulterior a fost împărţită credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă în România sâmbătă seara, cu un avion special, care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală, fiind preluată de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. La Suceava a ajuns la ora 21.12.

„Am avut ocazia să venim cu Lumina Sfântă direct la Suceava. Au fost în trecut doi ani când a fost mai greu, deoarece a fost adusă pe roţi de la Bacău. Iată că în acest an am venit mai repede. La ora 21.12 s­-a aterizat la Suceava, ceea ce înseamnă că toţi preoţii, toţi credincioşii s-au bucurat de Lumina Sfântă nu numai în Suceava, ci şi în Cernăuţi. Din Iaşi au venit foarte mulţi preoţi, unii chiar din Bârlad. Vreau să mulţumesc ÎPS Pimen pentru binecuvântarea sa, dar şi preoţilor care au făcut deplasarea la Bucureşti şi ne-au adus această bucurie pentru înalta sărbătoare a Învierii Domnului”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: