Prin parteneriatul dintre grădiniţele Ţăndărică Suceava şi cea din Pătrăuţi

Colectă de jucării, rechizite, dulciuri pentru copii săraci de la Grădiniţa Moldoveni

Grădiniţa „Ţăndărică” Suceava a demarat o colectă de jucării, rechizite, dulciuri şi alte cadouri, destinată ajutorării copiilor de la Grădiniţa cu Program Normal din Moldoveni, comuna Pătrăuţi, sub genericul „De la copii pentru copii – Dăruind… vei bucura”.

gradinita moldoveniDirectoarea Grădiniţei Ţăndărică, prof. Iuliana Alecsa, ne-a informat că au fost ajutaţi preşcolarii proveniţi din familii sărace sau cu mulţi copii, de la Grădiniţa Moldoveni. „Prin această campanie, care a avut loc la sfârşitul lunii aprilie, cadrele didactice din grădiniţa noastră, micii preşcolari «ţăndărei» şi părinţii acestora au dorit să aducă bucurie pe chipul unor copii lipsiţi de cele materiale” a precizat coordonatoarea acţiunii, prof. Laura Lauric. Ea a spus că această colectă a fost realizată cu ajutorul „tuturor oamenilor de bine”, dar şi al preşcolarilor care au răspuns invitaţiei organizatorilor de a dărui câte ceva. Proiectul a fost pregătit şi de educatoarele de la Grădiniţa Pătrăuţi, alături de copiii din grădiniţă, care s-au mobilizat exemplar, ne-a informat prof. Meşteriuc Graţiela, coordonatoarea acţiunii la grădiniţa menţionată. „În prima parte a acţiunii, au fost organizate două ateliere de creaţie, unul la care s-au confecţionat şi decorat ouă pentru sărbătorile pascale, iar al doilea, cel de pictură, la care au fost pictate icoane pe sticlă şi pe hârtie. Toată creaţia şi munca copiilor a fost expusă în cadrul expoziţiei «De la copii pentru copii», organizată în cadrul săptămânii «Şcoala altfel»” a spus prof. Meşteriuc. Ea a subliniat că Grădiniţa Pătrăuţi, în parteneriat cu GPN Ţăndărică, desfăşoară diverse activităţi, prin programul „O lume a prieteniei”, în cadrul proiectului socio-educaţional “De la copii pentru copii”, iniţiat de IŞJ Suceava – Departamentul Educaţie Timpurie, ce are drept scop extinderea colaborării dintre unităţile de învăţământ preşcolar din mediile urban şi rural. Ea a mai precizat că vârsta timpurie este cea mai importantă perioadă pentru dezvoltarea personalităţii copilului, iar în acest sens este benefic parteneriatul educaţional încheiat între grădiniţe, respectiv şcoală şi familie, comunitate ori instituţii, care au rol în creşterea, îngrijirea şi educarea copilului. „O resursă şi un sprijin permanent în educarea şi dezvoltarea copiilor o constituie implicarea familiei, părinţilor ca parteneri în educaţie. Părinţii sunt încurajaţi să ia parte la planificarea şi derularea programelor educative pentru copiii de vârste mici, ceea ce implică o responsabilizare şi o eficienţă sporită” a declarat prof. Graţiela Meşteriuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: