Spitalul Judeţean Suceava a încasat peste 75.000 lei de la introducerea coplăţii de 5 lei la externare

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a încasat peste 75.000 de lei de la introducerea coplăţii în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări medicale de sănătate şi până în prezent.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, miercuri, că de la introducerea la data de 1 aprilie 2013 a coplăţii şi până în data de 19 aprilie a.c., SJU Suceava a încasat 76.038 de lei de la pacienţii externaţi din acest spital, arătând că potrivit legislaţiei sunt exceptate de la coplată mai multe categorii de persoane.

Brădăţan a spus că în anul 2013 au fost încasaţi 16.770 lei, în anul 2014 – 24075 lei, în anul 2015 – 27.088 lei, iar de la începutul anului 2016 şi până în data de 19 aprilie – 8105 lei.

El a precizat că sumele încasate din coplată au fost destinate achiziţionării materialelor necesare curăţeniei în spital.

„Sumele încasate din coplată nu sunt mari pentru o unitate spitalicească precum Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dar, având în vedere că au fost folosite pentru curăţenie, au degrevat spitalul de cheltuielile privind achiziţia materialelor pentru curăţenie” a mai spus Brădăţan.

Pacienţii SJU Suceava trebuie să plătească 5 lei la externare, această sumă fiind stabilită, în anul 2013, de consiliul director al unităţii.

Reamintim că reglementările legislative referitoare la coplată au intrat în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2013, iar în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate este prevăzut ca pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă, nivelul minim al coplăţii este 5 lei, iar cel maxim este de 10 lei.

Potrivit legislaţiei, coplata se achită o singură dată, la externare, indiferent de perioada spitalizării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: