Primele colete alimentare oferite de către Guvernul României au ajuns în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, au participat ieri la evenimentul de recepţionare a primului lot de colete alimentare, oferit cu titlu gratuit Republicii Moldova de către Guvernul României, informează un comunicat remis AGERPRES de Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului de la Chişinău. Potrivit sursei citate, Agenţia Rezerve Materiale a depozitat cele 12.500 de colete alimentare, care au sosit în Republica Moldova cu nouă autotrenuri din România, iar alte 7.500 colete urmează să ajungă săptămâna viitoare. Acestea conţin produse alimentare (făină, paste făinoase, mălai, conserve de carne şi de legume), toate fabricate în România şi însoţite de certificate de calitate şi siguranţă alimentară conform rigorilor Uniunii Europene. Valoarea totală a celor 20 de mii de colete alimentare este de 400.000 euro.

Beneficiari ai acestor colete alimentare sunt copiii cu dizabilităţi şi persoanele cu dizabilităţi severe din copilărie.

Conform comunicatului citat, Guvernul de la Bucureşti a mai oferit 1.170 tone de zahăr, care au fost distribuite instituţiilor sociale, iar în luna mai Republica Moldova urmează să mai primească 16 mii tone de păcură destinate prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: