Pentru o campanie „curată”

pact_radautiDin dorinţa de a avea o campanie electorală civilizată care să nu afecteze spaţiul public, şi aşa aflat în suferinţă, grupul de iniţiativă a Uniunii pentru Rădăuţi (UpR) a propus un pact de nevandalizare a oraşului cu ocazia alegerilor locale care urmează. Dacă până acum campaniile electorale erau prilejul cel mai propice de murdărire a oraşului, anul acesta dorim să convingem toate forţele politice să facem o altfel de campanie.

Spunem un NU hotărât unei campanii în care punctul forte este cine lipeşte afişul deasupra celorlalţi sau într-un loc inaccesibil. Trebuie să înţelegem că această campanie este o „luptă” a candidaţilor şi nu a simpatizanţilor sau a susţinătorilor lor.

În schimb încurajăm toţi participanţii să-şi exprime opiniile public direct în stradă sau în media scrisă, radio-tv sau online. Încurajăm orice forţă politică care înţelege să-şi promoveze imaginea sau candidaţii prin activităţi sportive sau cultural-artistice.

Prin semnarea şi respectarea acestui pact vom demonstra cu toţii că ne pasă de oraşul în care trăim. Mai mult, prin acest pact dorim să arătăm cetăţenilor că forţele politice doresc cooperare, esenţială după finalizarea alegerilor în vederea aducerii municipiului la o stare de normalitate.

 Acest pact este o idee originală a Uniunii pentru Rădăuţi şi ne-am dori să fie preluată de cât mai multe comunităţi locale.

Aceasta a fost propunerea candidatului UpR pentru Consiliul Local Paul Balan în direct, într-o emisiune televizată, tot în direct asumată şi semnată de preşedintele formaţiunii, av. Traian Andronache. (ROBERT CĂTĂLIN CHIFAN)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: