Încă un preot sucevean ţinteşte la scaunul de primar

> Sorin Doroftiese este candidatul PNL la Primăria Dorna Candrenilor

PNL Suceava a anunţat că preotul Sorin Doroftiese va fi candidatul partidului la funcţia de primar al comunei Dorna Candrenilor.

Sorin Doroftiese este cel de­-al doilea preot sucevean care renunţă la preoţie pentru a candida la funcţia de primar din partea PNL.

Primul preot din judeţul Suceava care a renunţat la preoţie pentru o candidatură este Liviu Mihăilă, ce va fi candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Fălticeni.

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Cornel Oprişan, a declarat, joi, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoţie.

El a spus că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat act de decizia preotului.

Secretarul eparhial a evitat să comenteze aceste retrageri din preoţie pentru candidaturi la funcţia de primar. „Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprişan.

Actualul primar al comunei Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea, a renunţat la candidatura la funcţia de primar şi se va afla doar pe lista de candidaţi la Consiliul Local.

De remarcat este că preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu includerea de preoţi pe liste. „Nu sunt de acord cu preoţi pe liste. Biserica are rolul său, iar administraţia publică – rolul său”, a declarat, Lungu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că „biserica şi preoţii au menirea lor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: