Ordonanţa privind modificarea Legii salarizării a fost retrasă, dar…

„Guvernul trebuie să vină cu o altă propunere, în regim de urgenţă”

> Au conchis liderii din Federaţia „Spiru Haret”, la întâlnirea de la Târgu Mureş

Liderul UJS „Pro Educaţia” Suceava, Traian Pădureţ, a declarat, printr-un comunicat, că proiectul de ordonanţă privind modificarea Legii 284, retras recent, „ar fi adus modificări în defavoarea majorităţii membrilor noştri de sindicat”. El a spus că retragerea ordonanţei respective a constituit punctul principal de discuţie la întâlnirea liderilor judeţeni ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, la care sindicatul sucevean este afiliat, întâlnire desfăşurată recent la Târgu Mureş.

„Toţi participanţii şi-au exprimat punctul de vedere al sindicatelor pe care le reprezintă şi au criticat prevederile ordonanţei, stilul de lucru al Guvernului României care nu a făcut public textul ordonanţei pentru a fi dezbătut cu mai mult timp înainte şi, mai ales, faptul că nu toate variantele de lucru au fost cunoscute de invitaţii la dezbatere”. Liderii federaţiei au conchis că Guvernul trebuie să vină cu o altă propunere în regim de urgenţă deoarece s-a angajat să modifice, în scurt timp, salariul minim brut, iar disfuncţionalităţile pe care le-au dorit corectate cu acest proiect de ordonanţă vor creşte. „Liderii de sindicat prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii Guvernului şi-au exprimat disponibilitatea unui dialog şi în continuare” a transmis Traian Pădureţ.

La colegiul liderilor au fost discutate şi alte probleme ale sindicaliştilor federaţiei, una dintre ele fiind cea a depăşirii numărului de elevi de la clasă, acceptată de legislaţia actuală, iar propunerea participanţilor a fost ca inspectoratele şcolare “să nu mai poată aproba depăşirea acestui număr de elevi în defavoarea calităţii educaţiei” a spus Traian Pădureţ. De asemenea, a fost abordată problema participării cadrelor didactice la concursul pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală, fiind discutată propunerea ca persoanele care candidează pentru această funcţie să se poată înscrie doar pentru unitatea în care este titular şi nu la mai multe unităţi şcolare în acelaşi timp.

O altă propunere a sindicaliştilor a fost ca preoţii care au parohii şi vor să candideze pentru funcţia de director de şcoală “să aleagă între manager de parohie şi cea de manager de şcoală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: