Primăria Suceava cumpără 11 staţii de îmbarcare-debarcare de călători pentru transportul în comun

> Acestea costă 70.000 lei şi vor fi montate în locul celor desfiinţate de firmele de panotaj cu care municipalitatea a avut contract

Primăria Suceava va achiziţiona mai multe staţii de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, informează şeful administraţiei locale, Ion Lungu.

Procedura a fost lansată în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP), ocupantul fotoliului administrativ din Areni declarând că vor fi procurate 11 staţii prefabricate care vor fi montate în locurile clasice de îmbarcare-debarcare ale societăţii de Transport Public Local (TPL). Primăria a avut un parteneriat de afişaj stradal cu firme de publicitate şi panotaj, însă, odată cu expirarea contractului, acestea au demontat staţiile oferite în contrapartidă şi au plecat. Valoarea noilor dotări este apreciată la un total de aproape 70.000 de lei, prin intermediul acestora municipalitatea urmând a-şi face publicitate proprie, inclusiv în relaţie cu cetăţenii.

„Este vorba despre staţii moderne, cu posibilitatea de afişaj pentru Primăria Municipiului Suceava. Este o chestie minimă de civilizaţie, noi având până acum aceste staţii de autobuz, însă contractele expirând, firmele în cauză le-au luat” a precizat Ion Lungu, şeful administraţiei locale sucevene.

De remarcat este că, în 2015, numărul călătorilor transportaţi a crescut cu 790.620 de persoane faţă de anul precedent, respectiv cu 6,33%. Cei mai mulţi suceveni, adică 12.522.701, au folosit autobuzele şi microbuzele societăţii publice de transport public local TPL, diferenţa până 13.280.799 apelând la serviciile firmelor particulare de transport în regim maxi-taxi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: