Lungu e sceptic că la Suceava vor exista solicitări privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea mai are de recuperat şi acum de la asociaţiile de proprietari bani, după ce au fost reabilitate termic zece blocuri printr-un program guvernamental.

El a arătat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că suma de recuperat nu este mare, de circa 50.000 de lei, dar că reprezintă un semnal faţă de acest gen de proiecte, exprimându-şi scepticismul că vor mai exista solicitări privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene.

Lungu a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat primul apel de proiecte pentru prioritatea de investiţii 3.1A prin POR 2014­-2020 pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, dar a menţionat că aşteaptă apelul pentru partea de program ce prevede creşterea eficienţei energetice a clădirilor instituţiilor, intenţia sa fiind ca sediul Primăriei să fie reabilitat termic.

Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, pentru reabilitarea termică a blocurilor, finanţarea europeană este de 60%, iar cea locală de 40%, din care 25% proprietarii şi 15% primăriile.

Lungu a mai explicat că s-­au schimbat şi condiţiile în care se aprobă astfel de proiecte, fiind necesar doar ca două treimi dintre locatarii unui bloc să fie de acord cu reabilitarea termică şi că primăria poate acorda sprijin familiilor defavorizate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: