E.ON va investi în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat

E.ON Gaz Energie România este de acord cu extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în Burdujeni-sat, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Extinderea urmează a se face în baza unui studiu tehnico-economic efectuat de operator, posibilităţile de finanţare şi realizare a investiţiei fiind comunicate după finalizarea acestuia. Până atunci, Primăria Suceava va chestiona populaţia din Burdujeni-sat asupra intenţiei de racordare la sistemul centralizat de alimentare cu gaze naturale, sondajul fiind făcut prin Direcţia de Asistenţă Socială. O inventariere similară efectuată în urmă cu 5 ani evidenţia că jumătate din locuitorii cartierului ar fi vrut să se branşeze la noua reţea de alimentare.

„Sper ca şi acum să se întâmple la fel, pentru că aceasta contează în ceea ce priveşte eficienţa economică, cât şi implicarea financiară, mai puţină sau mare, a Primăriei. Oricum ar fi, vom suporta diferenţa şi vom aduce gaz metan în Burdujeni-sat” a reliefat edilul-şef, adăugând că, deja, cererea de acord a fost trimisă către E.ON Gaz Energie România.

Lungu nu a putut să precizeze care va fi valoarea totală a investiţiei, însă un studiu anterior prevedea o alocare de circa două milioane de euro, respectiv câte un milion de euro de fiecare parte. Investiţia în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat a fost aprobată în urmă cu mai mulţi ani, în Consiliul Local. Astfel, de la bugetul local trebuia a fi disponibilizată suma de 4,18 milioane lei, execuţia efectivă fiind programată pentru o perioadă de un an şi jumătate. Lucrările prevedeau înfiinţarea a 1,16 km de conductă de medie presiune, 19,3 km de conductă de presiune redusă, precum şi a staţiei de reglare măsurare, acestea urmând a deservi consumatorii de pe aproape 30 de străzi. În cartierul Burdujeni-sat erau identificate ca beneficiare peste 600 de locuinţe, 15 obiective social-culturale şi 15 societăţi comerciale.

„Voi încerca să conving pe cei de la E.ON şi prin eficienţa extinderii reţelelor şi în noul cartier de pe Dealul Mănăstirii, unde sunt grupate un număr de 300 de case” a explicat Ion Lungu.

De menţionat este că, în august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la colaborarea cu E.ON Gaz, primarul urbei, Ion Lungu, declarând, la acea dată, că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea noii investiţii, inclusiv cea aferentă cofinanţării de la bugetul local. Conform asocierii, E.ON se angaja să înfiinţeze reţelele de medie presiune şi de distribuţie, precum şi staţia de reglare şi măsurare, iar în contrapartidă, de la vistieria locală se asigurau fondurile necesare cheltuielilor cu manopera.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: