Aproape 500 de slujbe oferite la Bursa generală a locurilor de muncă

> Disponibile sunt şi 281 de locuri vacante în statele UE, cele mai multe fiind pe piaţa britanică

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) organizează, astăzi, la Iulius Mall Suceava, începând cu ora 10.00, Bursa generală a locurilor de muncă. Mirela Adomnicăi, director executiv al AJOFM, precizează că evenimentul are loc simultan în Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, oferta fiind de 462 de locuri vacante. Din total, 304 de posturi sunt scoase la bătaie în Suceava, 56 în Fălticeni, 90 în Rădăuţi, iar 12 în Câmpulung Moldovenesc. Cu standuri vor veni cel puţin 83 de angajatori, 49 confirmând prezenţa în Suceava, 13 la bursa din Fălticeni, 11 la cea din Rădăuţi şi încă zece în Câmpulung Moldovenesc. Şefa AJOFM evidenţiază că, pe lângă ofertele locale, persoanele interesate vor putea consulta şi solicita consiliere pentru munca în străinătate, disponibile fiind 281 de locuri vacante în statele UE, cele mai multe pe piaţa britanică a muncii. În a doua parte a bursei, viitorii absolvenţi, interesaţi să înceapă cariera profesională, vor primi suport şi orientare în legătură cu cerinţele procesului de recrutare, iniţiere în tehnici aplicate de căutare a unui loc de muncă, dar şi indicaţii în ceea ce priveşte modul de prezentare la un interviu.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv la AJOFM, face cunoscut că, pe plan judeţean, cele mai multe locuri vacante sunt disponibile în construcţii, prelucrarea lemnului şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, printre noile apariţii numărându-se învăţământul, publicitatea şi studierea pieţei. Meseriile cele mai solicitate sunt cele de dulgher, zidar, instalator, operator de prelucrare lemn, confecţioneri de îmbrăcăminte, finisori, călcători. De asemenea, un important număr de posturi vacante se adresează calificărilor specifice domeniilor serviciilor, industriei alimentare şi hotelier, cum ar fi cele de ospătar, bucătar, brutar şi agenţi de curăţenie, dar şi meseriilor din domeniul industriei construcţiilor metalice, de lucrător în tâmplărie PVC, sudor şi lăcătuş mecanic.

La Bursa generală a locurilor de muncă, printre urmărite specializări cu studii postliceale şi superioare rămân, în continuare, cele de ingineri şi economişti, dar şi agenţii de vânzări.

În judeţul Suceava, oferta pentru nivelul superior de studii este de 28 de posturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: