Desfăşurare impresionantă de forţe pentru salvarea a trei case din ghearele focului

> O locuinţă s-a făcut scrum, dar alte trei, din vecinătate, au scăpat > Şapte autospeciale şi un buldoexcavator au acţionat să potolească pârjolul

O desfăşurare impresionantă de forţe pe raza comunei Comăneşti pentru stingerea flăcărilor violente care au cuprins o locuinţă particulară şi ameninţau să înghită oricând şi alte trei case aflate în imediata apropiere. Pentru domolirea pârjolului au intervenit la faţa locului pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Solca, sprijiniţi de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Comăneşti, Botoşana, Arbore, Cajvana, Todireşti şi Cacica. În total, şapte autospeciale şi un buldoexcavator au acţionat, contracronometru, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Potrivit datelor obţinute de la plt. adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul şi podul casei, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la bucătăria de vară, anexele gospodăreşti şi la trei gospodării aflate în imediata apropiere”. În ciuda intervenţiei cu efective sporite, casa înghiţită de flăcări a devenit o ruină, după ce au ars acoperişul pe o suprafaţă de 80 mp, planşeul din lemn pe 40 mp, doi pereţi portanţi, obiectele de mobilier, aparatura electrocasnică şi celelalte bunuri pe care flăcările le-au întâlnit în cale. „Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un frigider aflat sub tensiune” ne-a mai declarat sursa citată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii anunţă că au salvat bucătăria de vară, magazia, adăpostul de animale şi depozitul de furaje aflate în curtea gospodăriei, precum şi cele trei case învecinate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI